The Sims 5 yeni nesil için geliştiriliyor

Batuhan İnce 6.02.2020 - 17:22
Electronic Arts CEO'su yeni nesil bir The Sims 5 üzerinde çalıştıklarını ve oyunun online özellikler barındıracağını açıkladı.

The Sims, 2000 yılında Maxis tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan; kendine has dünyası ve espri anlayışı ile içerisinde sonsuz seçenek barındıran bir yaşam simülasyonu oyunudur. Oyunculara, bir veya birden fazla karakteri oluşturup onların hayatlarını kontrol etme özgürlüğünü verir. Oyun çıktığı dönemde büyük bir sükse yarattı ve gelmiş geçmiş en çok satan PC oyunu oldu.

The Sims günümüzde bile popülerliğini kaybetmiş durumda değil. Her jenerasyon için bir The Sims oyunu çıkartan Electronic Arts, The Sims 4 ile serinin başarısını devam ettiriyor. Başlangıçta eleştirilere maruz kalan The Sims 4, çıkışından bu yana geçen altı yılın ardından bile 20 milyon oyuncu tarafından oynanıyor.

The Sims 5 geliyor

4 Şubat’ta 20. Yılını kutlayan seri için yeni nesil çok da uzakta görünmüyor. The Sims 4’ün desteğine en az iki yıl daha devam etmeyi planlayan geliştiriciler, yeni nesil bir Sims oyunu için de çalışmalara başlamış. AAA kalitede bir oyun için yeni geliştiriciler arayan Maxis, oyunun henüz çok erken aşamalarında gibi görünüyor. Hatta oyunun The Sims 5 mi yoksa The Sims Online 2’mi olduğu konusunda bile bir belirsizlik var.

EA Games’in CEO’su Andrew Wilson, yeni The Sims oyununun içerisinde online özellikler barındıracağını ve oyunun cross platform olacağını doğruladı. Daha önceki The Sims oyunlarından farklı olarak yeni The Sims oyunu tüm platformlara aynı anda çıkacak gibi duruyor.

Electronic Arts’ın son zamanlarda uyguladığı politikası sebebi ile birçok oyun online özellikler ile piyasaya çıkmaya başlamıştı. Servis sistemi ve benzeri online unsurları oyunlarına yedirmek isteyen EA, The Sims Serisinin aktif hayran kitlesini sürekli güncel tutulacak online bir oyunda birleştirmek istiyor olabilir. Maxis, 2008’den beri The Sims 4’ü online olarak geliştirmeye başlamış, ama Simcity faciasından sonra bu işten vazgeçip Icarus kod adı ile geliştirilen bu online The Sims 4 sürümünü iptal etmişti ve oyun tek kişilik bir deneyim haline getirilmişti. Görünüşe göre EA, The Sims 4 ile yapamadığını yeni nesil Sims oyununda yapmayı planlıyor.

The Sims 4, şubat ayı Playstation Plus abonelerine ücretsiz veriliyor. Ay sonuna kadar kütüphanenize eklemeyi unutmayın.

The Sims 4'ü satın almak isterseniz de aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.
Playstation 4
Xbox One
Origin

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 05:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.07.2020 18:56
Sims nereden oynanılıcak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2020 08:55
Online sims 4 ne la ea özgüvenini geri kazanmış belli umarim ellerinde bu sefer sağlam patlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2020 00:04
Keske the Sims 4 ucretsiz olsa ama gene de aldim tabiki ama the Sims 5 in trailer I cok guzeldi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2020 20:55
Bence iyi ya merak ettim şimdi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2020 22:57
Biz single a alışmıştık bakalım online nasıl olacak playstation 5 ve xbox series x bizlere bomba oyunlar sunacak gibi gözükür gözümüz ps5 ve xbox series x in tanıtılacağı güne çevirdik hadi hayırlısı
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Sims 5 yeni nesil için geliştiriliyor
İlginizi Çekebilir