Ukrayna merkezli Frogwares stüdyosu, uzun süredir beklenen hayatta kalma korku oyunu The Sinking City 2 için ilk oynanış videosunu yayınladı. Daha önce yayıncı Nacon ile yaşadığı hukuki sorunlar nedeniyle zorlu bir süreç yaşayan stüdyo, şimdi oyunun geliştirme sürecinde önemli bir adım attı. Frogwares, oyunun finansmanını sağlamak için başlattığı Kickstarter kampanyasında sadece birkaç saat içinde 100.000 dolarlık hedefi aşmayı başardı.
The Sinking City 2, Lovecraft esintili dünyasında geçen etkileyici bir hikaye ile oyuncuların karşısına çıkacak. Yeni oynanış videosunda, oyuncuların Arkham şehrine geri döndüğü görülüyor. Ana karakter, şehirdeki sel felaketine karşı mücadele ederken bir yandan da H.P. Lovecraft’ın eserlerinden ilham alan korkunç yaratıklarla yüzleşiyor.
Oynanış videosu, oyunun Resident Evil ve Silent Hill serilerinden esinlenerek tasarlanmış olduğunu açıkça gösteriyor. Yeni baş karakterin şehirde dolaşırken karşılaştığı yaratıklar ve atmosfer, hayatta kalma korku türünü seven oyuncular için oldukça dikkat çekici olacak gibi görünüyor. Frogwares, oyunun önceki dedektiflik odaklı yapısından uzaklaşarak hayatta kalma korkusuna daha fazla odaklandığını belirtti.
Oyun, 6 Mart 2025’te başlatılan Kickstarter kampanyasıyla dikkat çekti. Kampanya, yalnızca birkaç saat içinde 100.000 dolarlık hedefine ulaştı ve yazım sırasında 160.000 doları aşarak büyük bir başarı elde etti. Frogwares CEO’su Wael Amr, bu desteğin stüdyo için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Amr, "2023’te Sherlock Holmes: The Awakened’i Kickstarter desteğiyle geliştirdik ve bu süreçte oluşturduğumuz güvenlik ağı sayesinde birçok zorlukla başa çıktık," dedi.
The Sinking City 2 için henüz kesin bir çıkış tarihi açıklanmadı. Ancak Frogwares, oyunun geliştirilme sürecinde hayranlarından gelen desteğin büyük bir rol oynadığını ifade etti. Oyuncular, bu yeni Lovecraftian korku deneyimini sabırsızlıkla bekliyor.