1/2

The Walking Dead: Survival Instinct

Özgür Yıldız 1.04.2013 - 17:48
Zombiler kendilerini yiyip bitirirlerse
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, Wii U
The Walking Dead: Survival Instinct
  • Yapımcı - Yayıncı Terminal Reality - Terminal Reality
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: First Person Shooter
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 42
Artılar Orijinal aktörlerden seslendirmeler, oyun dinamikleri çok iyi olmasa da fena değil
Eksiler Grafik motoru tarih öncesinden kalma, doğru düzgün bir hikaye yok, oyun dinamikleri uygulamada oldukça başarısız
Bir uyarlama oyunla yine birlikteyiz sevgili MK okurları. Çoğu zaman olduğu gibi firmaların, “Ya belki iyi satar”, “belki de isminden satar” düşüncesiyle TV dizisi, film ve kitap lisansları alıp, zamanı geçmesin diye hızlıca oyun yapma alışkanlıkları hala sürüyor. Bu sefer kurban ise TV dizisi “The Walking Dead”.

Biliyorsunuz ki The Walking Dead’in geçtiğimiz dönemde bir adventure oyunu yapıldı. Oyun çok başarılı oldu ve birçok yerden “Yılın Oyunu” ödüllerini bile topladı. Bu başarının “The Walking Dead” ismiyle tamamen ilgili olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü aynı isimle yola çıkan “Survival Instinct”, tamamen bir hayal kırıklığı.

The Walking Dead: Survival Instinct

Zombiler yesin beyninizi


Survival Instinct, The Walking Dead izlemeyenler için hiçbir şey ifade etmiyor. En azından hâlihazırda izlemiş olmanız veya izlemeye başlayacak olmanız gerekiyor. Oyun, dizinin öncesini konu alıyor ve diziye bağlanıyor. Survival Instinct’te Darly Dixon karakterini oynuyorsunuz. Dizide de önemli bir rolü bulunan Darly’i canlandıran Norman Reedus, oyunda hem kendi görüntüsünü hem de sesinin kullanılmasına izin vermiş. Bununla birlikte Daryl’ın sinir bozucu kardeşini oynayan Michael Rooker da ses ve görüntüsüyle oyunda yer alıyor. Buraya kadar her şey iyi, umut verici ve güzel görünüyor. Ancak maalesef buraya kadar.

The Walking Dead: Survival Instinct
Bir FPS’den ne beklersiniz? Günün standartlarında veya biraz ötesinde bir grafik motoru, yenilikçi bir oyun dinamiği veya hiç olmadı iyi bir hikâye. Örneğin Call of Duty serisi, bunu hikâyesiyle başarıyor. Battlefield serisi ise grafik motoruyla bunu başarıyor. Fakat The Walking Dead: Survival Instinct, bu üçünü de tam anlamıyla başaramıyor. Öncelikle grafik motoru, oldukça tarihi geçmiş bir durumda. Optimizasyonu bile yapılmamış. Hatta oyunu konsolda oynarsanız, görsellere baktıkça “Ben bu oyunu neden satın aldım?” deyip duracağınızı söylememiz gerekiyor.