The War Z oyunu bir dolandırıcılık ürünü mü?

Murat Halilbeyoğlu 27.12.2012 - 11:22
Paramount'tan büyük bir darbe!
Hepimiz World War Z'yi biliyoruz sanırım. Hani şu Brad Pitt'in başrolde oynadığı ve adını ilk gördüğümüzde "Aaa, oyunun filmi mi çıkıyor?" dediğimiz film.

Aslında World War Z, Max Brooks'un 2006 ylında yayınladığı bir roman. Film de onun uyarlaması. Peki, şimdi gelelim bu ikilinin Hammerpoint Interactive'in yeni oyunu The War Z ile alakasına.

The United States Patent and Trademark Office (USPTO) yani Amerikan Patent Bürosu yaptığı bir açıklama ile The War Z'nin isim hakkının geçersiz kılındığını belirtti. Geçersizliğin sebebi ise Paramount'un, ismin kendi filmleri World War Z'ye çok benzediğinden dolayı yaptığı itiraz. Elbette bunda esas etki kitabın isim hakları.

The War Z oyunu bir dolandırıcılık ürünü mü?
Olayın duyurusu Tumblr'da açılan "War Z Dolandırıcılığı" adlı bir hesapta ortaya çıktı. Üstelik hesapta bu bilginin altında gerçek USPTO dökümanına da yer verildi.

The War Z oyunu bir dolandırıcılık ürünü mü?
Kısacası yeni oyun The War Z büyük olasılıkla adını değiştirecek ve kendine farklı bir isim verecek. Elbette bu reklamlarını ve oyunun kaderini nasıl belirleyecek orası belli değil.

Öte yandan bundan daha büyük bir sorun ise oyuna yöneltilen diğer suçlamalar. Artık genel kanı The War Z'nin aslında sadece 6 aylık bir projenin ürünü olduğu, yapımcıların iddia ettikleri gibi yıllardır hazırlanan bir oyun olmadığı yönünde. Nitekim oyunun isim hakkı 2012'nin temmuz ayında alınmış. Elbette bu, yapılan suçlamanın net bir kanıtı olamaz lakin hepimiz biliyoruz ki yapımcı ve dağıtımcı firmalar bir IP'nin ismini daha oyuna başlanmadan tescillerler. Dolayısı ile ortada böyle de bir sorun var.

Üstelik dertler bununla da bitmiyor. Çünkü Paramount filmin bir de oyununu yapma peşinde. O oyunun net ismi henüz belli olmasa da şimdilik onun da adı World War Z.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 14:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
The War Z oyunu bir dolandırıcılık ürünü mü?
İlginizi Çekebilir