1/3

The Witcher 2: Assassins of Kings

Erhan Kahraman 21.05.2011 - 10:51
İyi bir RPG’den beklediğiniz her şey ve dahası bu oyunda!
Platformlar PC, XBox 360
The Witcher 2: Assassins of Kings
  • Yapımcı - Yayıncı CD Projekt Red - Namco
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Role Playing Game
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 92
6 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%96
Artılar Sürükleyici ve merak uyandıran senaryo. Dolu dolu bir oynanış şekli. Her anlamda (!) nefes kesen görüntüler.
Eksiler Oyun mekaniğini çözmek zaman alıyor. Keyfine varmak için çok iyi bir donanım istiyor.

Rivialı Geralt’ın ilk macerası olan The Witcher, RPG türüne getirdiği yenilikler, karizmatik karakterleri ve etkileyici hikayesiyle yıllar önce PC oyuncularına büyük bir sürpriz yapmıştı. Kimse, Polonyalı bir firmadan bu denli büyük bir hit beklemiyordu. İçerdiği her özelliği ile ayrı bir fenomen olan The Witcher, soru işaretleriyle dolu finali ve yarım kalan öyküsüyle oyuncuları meraklı bir bekleyişe itti. Nihayet CD Projekt, yeni oyunu geçtiğimiz yıl duyurdu ve Geralt fanlarına sonsuzluk gibi gelen bir bekleyiş sonrasında The Witcher 2: Assassins of Kings raflarda yerini aldı.

Bu yıl RPG alanında yaşanan bazı hayal kırıklarının ardından umutlar tükenmeye başlamışken, The Witcher 2 ile birlikte PC oyuncuları uzun zamandır bekledikleri o kompleks, bol entrikalı, görsel yönden zengin ve zorlayıcı RPG deneyimiyle karşı karşıya.

İnsan mısın Sen Geralt?

The Witcher evreninde genlerinde biraz büyü, bolca kimyasal bulunan ve toplumda insan olarak görülmeyen, tek işleri canavar avlamak olan karakterlere “witcher” ismi veriliyor. Kahramanımız Geralt da bunlardan bir tanesi; ancak o sıradan bir witcher değil; kimileri tarafından Beyaz Kurt (White Wolf), kimileri tarafından da Rivialı Geralt olarak bilinen, adeta bir yaşayan efsane. Ancak her oyun karakterinin yaşayabileceği talihsizlikler sonucunda Geralt, kralın ordusuyla “papaz oluyor” ve zindana atılıyor.

Dragon Age 2’yi fazlasıyla andıran bir giriş sahnesiyle start alan The Witcher 2 (TW2), ilk bölümünde Geralt’ın o günün hemen öncesinde olanları kısaca özetlediği bir flashback ile oyunun mekaniği ve oynanış sistemi hakkında gerekli bilgileri vermeye çalışıyor… “Çalışıyor” diyorum, çünkü CD Projekt herkesin ilk oyunu zor seviyede bitirdiğini göz önüne alan bir “tutorial” bölümü hazırlamış. Ekranda çok fazla şey olup bitiyor ve yenilenen dövüş mekaniğine alışmak için ekranda beliren ipuçlarından fazlası gerekiyor. Bu nedenle The Witcher 2’yi oynayacaklara ilk tavsiyem, kitapçığında oynanışla ilgili yazılan kısımları dikkatlice okumaları olacaktır. Zira The Witcher 2, gerçekten de hardcore RPG oyuncuları için hazırlanmış.