1/2

The Witcher 2: Assassins of Kings

Emre Egemen 11.09.2010 - 03:36
Geçmişini hatırlamayan adamın dönüşü
Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin kitapları temel alınarak hazırlanan The Witcher, 2007 yılının eylül ayında piyasalara çıkmış ve beklenmedik bir başarı yakalamıştı. Yapımcı firmanın ilk oyunu olmasına rağmen "Yılın En İyi RPG'si" ödülü de dahil, farklı dallarda yüzü aşkın ödüle layık görülen ve sadece PC platformunda çıkmasına rağmen 1.5 milyon satan bir oyun olmuştu. Tabii ki her başarılı oyun gibi onun da bir devam oyunun çıkması kaçınılmaz olmuştu ki The Witcher 2: Assassins of Kings'in duyurulması gecikmedi.

Eğer bir gecikme olmazsa 2010 yılının dördüncü çeyreğinde bizlerle buluşacak olan Witcher 2, bugüne kadar yapılmış en iyi RPG olma iddaasıyla geliyor. Yapımcıların bunu destekler nitelikteki söylemleri ve daha da önemlisi bizlere sundukları yeni özellikleri bunun çok da uzak olmadığını gösteriyor.

Kararlarınız bizim için değerlidir!

Rol yapma oyunlarının en önemli ve oyuncuları oyuna bağlayan unsuru; oyun senaryosu, Witcher 2'de farklı bir boyuta taşınıyor. Macera içerisinde verdiğimiz her karar, söylediğimiz her söz ve yaptığımız her davranış, senaryonun ilerleyişini değiştirecek. Yani tam anlamıyla o hayatın içindeymiş gibi, RPG türünün hakkını verircesine, kararlarımız, gidişatımızı etkileyecek. Gamescom'da gösterilen oynanış videolarında da bu özellik kendini açık bir şekilde belli ediyordu zaten. İlk oyunda yer alan diyalog sistemi de bu özellikle orantılı olarak iyileştirilmiş. Artık karakterler arasındaki pembe dizi diyalogları yerini daha akıcı ve mantıklı konuşmalara bırakacak.

The Witcher 2: Assassins of Kings
Witcher 2, hikaye olarak ilk oyunun sona erdiği zamanın birkaç ay sonrasında geçecek ve bu sefer ilk oyundaki uzun oynanış ve hikayenin aksine daha derin, ancak daha kısa bir senaryo ile oyun bizlerle olacak.

Renkli karakterler, renkli atmosfer

Elf, insan ve beyaz kurtların muhteşem karması Geralt karakteri, Witcher 2'de de başrolde yer buluyor ancak; yardımcı roller bu sefer çok da ikinci planda kalmayacak gibi. İlk oyunda yer alan karakterlerin yanında bu oyuna özgü yeni karakterler de yaratılmış. İlk oyuna nazaran artık arkadaşlarımız bizle beraber daha etkili bir şekilde düşmanla çarpışıyor ve hayatta kalmamızı sağlıyorlar.