1/2

The Witcher 2: Enhanced Edition - Türkçe ve Arena Modu

Mahmut Saral 25.04.2012 - 17:02
Gerald, yeni oyun modu ve Türkçe desteğiyle döndü!
CD Projekt RED tarafından geliştirilen aksiyon RPG oyunu The Witcher 2, geçtiğimiz yıl PC platformu için çıkmış ve büyük beğeni toplamıştı. Yetkililerden gelen bilgiye göre The Witcher 2, 1 milyondan fazla satmıştı.

17 Nisan itibarıyla da uzun süredir Xbox 360 kullanıcılarının beklediği The Witcher 2: Enhanced Edition satışa sunuldu. Orijinal oyuna ek olarak yaklaşık dört saatlik sinematik video, çıkmış tüm DLC paketleri ve yeni arena moduyla birlikte gelen paket, tabii ki PC için de çıktı. Eğer The Witcher 2'nin PC sürümüne sahipseniz, indireceğiniz yamayla Enhanced Edition'a ücretsiz olarak sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca Enhanced Edition'ın PC versiyonunda bir de güzellik var. Evet, oyunumuz Türkçe!

Hem arena modu var, hem de Türkçe

Oyunceviri.com ekibinin altı aylık çalışmasının ardından yaklaşık 450 bin kelimenin Türkçe olarak oyuna aktarıldığını belirtelim. Menüler, videolar ve oyundaki diyaloglar, tamamen Türkçe olarak karşımıza geliyor. Özellikle RPG oyunlarında dil gereksiniminin önemliliğini göz önünde bulundurursak, bu tarz bir oyunu anlayarak oynamak ve bitirmek daha yararlı olacaktır. Eğer İngilizce konusunda kendinize henüz güveniniz yoksa, Türkçe versiyonuyla da keyif alabileceğinizi düşünüyorum. Üstelik diyaloglarda bize özgü kelimeler de kullanılmış. Ek olarak, Türkçeleştirme çalışmalarının sadece text olarak hazırlandığını, herhangi bir dublajın olmadığını belirtelim.

Şimdi gelelim arena moduna

Hazırlanan mini oyunlar, birçok oyuncu için bağlayıcı özelliğe sahip olabiliyor. Treyarch'ın Call of Duty'sinden tanık olduğumuz zombi modunu buna örnek olarak verebiliriz. The Witcher 2'nin bu sürümünde ise, arena modu bulunuyor. Arena modunda yine Gerald'ı kontrol ediyoruz ve henüz bu işler için yeni bir karakteriz. Öncelikle etraftaki insanlarla konuşuyor ve konu hakkında bilgi alıyoruz. Tüm yazıların Türkçe olması, oyuncuların herhangi bir konu hakkında kafalarında soru işaretlerinin oluşmasını engelliyor ve bunun yanında eğlenceli hikayeler duymak, keyif verici olabiliyor.

The Witcher 2: Enhanced Edition - Türkçe ve Arena Modu