The Witcher 4 ne zaman çıkacak? The Witcher 4 çıkış tarihi ve şimdiye kadar bildiklerimiz

Batuhan Bolat 12.03.2022 - 16:51
CD Projekt Red devam oyunu olarak The Witcher 4 geliştiriyor mu merak konusu. İşte The Witcher 4 çıkış tarihi ve şimdiye kadar bildiklerimiz.

Geçtiğimiz yıl Cyberpunk 2077 ile tanınırlığını daha da artıran geliştirici CD Projekt Red devam oyunu olarak The Witcher 4 geliştiriyor mu merak konusu. İşte The Witcher 4 çıkış tarihi ve şimdiye kadar bildiklerimiz.

The Witcher 4 çıkacak mı? The Witcher 4 çıkış tarihi ve bilinenler

Geçtiğimiz aylarda CD Projekt Red'in yeni bir açık dünya oyunu için iş ilanı verdiğini biliyoruz. Üzerine çalışılacak proje hakkında detay verilmese de yeni bir Witcher oyunu olduğu söylentilerini arttırmıştı.

Ardından, CD Projekt Red ile yapılan birçok röportaj sonrasında The Witcher serisinin devam oyunu geleceğinden emin olmaya başladık. Ancak bilmediğimiz bir şey varsa o da The Witcher 4 olarak adlandırılıp adlandırılmayacağı.

The Witcher 4 ne zaman çıkacak? The Witcher 4 çıkış tarihi ve şimdiye kadar bildiklerimiz

Bildiğimiz şeylerden birisi de yakın zamanda oyunun çıkış yapmayacağı. Çünkü geliştiricinin elinde epey uğraşmakta olduğu projelerin mevcut olduğunu biliyoruz. Mesela, The Witcher 3 PS5 ve Xbox Seriex X yükseltmesi üzerinde çalıştıklarını biliyoruz.

Ancak CDPR, bir sonraki oyun için 2021 yılına kadar başka bir AAA oyunu yayınlamayı planladıklarını söylemişti. Nitekim bu durum gerçekleşmedi. Her ne kadar bu hedeflerini gerçekleştirememiş olsalar da CD Projekt'in böyle bir hedefi var ise, yeni bir Witcher oyunu üzerinde çalıştıklarını düşünmemize sebep oluyor.

CD Projekt Red geliştiricileri ne diyor?

CD Projekt Red CEO'su Adam Kicinski, başka bir Witcher oyununun olacağını doğruladı. Sadece seri The Witcher 4 olarak adlandırılmayacak. Bu nedenle bir sonraki oyunun birkaç yılı daha olduğunu söyleyebiliriz.

The Witcher 4 ne zaman çıkacak? The Witcher 4 çıkış tarihi ve şimdiye kadar bildiklerimiz

Kicinski, "İlk üç oyun "Witcher" tanımı gereği bir üçlemeydi. Bu nedenle bir sonraki oyuna "The Witcher 4" adını koymayı düşünmüyoruz. Bu elbette The Witcher dünyasını terk edeceğimiz anlamına gelmiyor." dedi.

Geliştirici CD Projekt Red tarafından Witcher 4'ün geleceği kesin olarak doğrulanmamış olsa da, şimdilik stüdyoda çalışanlardan gelen açıklamalar kadarını biliyoruz. Yine aynı şekilde The Witcher 4 çıkış tarihi hakkında net bir açıklama mevcut değil.

Witcher serisinin sonu ne diyor? (Spoiler içerir)

The Witcher 3'ü sonuna kadar oynadıysanız seriyi oldukça kapalı bir şekilde tamamladığını bilirsiniz. Temelde oyunun 40'tan fazla farklı son varyasyonu var. İster iyi sonlardan birini, ister kötü sonla da bitirseniz, Geralt'ın emekliliğine tanık da olsanız net bir sonu yok. Ancak bizim tahminlerimize göre The Witcher 3'ün Geralt için son hikayesi olduğunu söyleyebiliriz. Geralt potansiyel olarak sonraki oyunlara dahil olsa da ana karakter olması pek mantıklı durmuyor. Seride Witcher rolünü üstlenebilecek pek çok yan karakter, NPC ve diğer yüzler mevcut. The Witcher 3'ün ve genişleme paketlerinin bitiminden sonra net bir final yok. Bu dediklerimizi seriyi bitirmiş olanlar daha iyi anlayacaklardır. The Witcher 4 çıkış tarihi için ise birkaç yılı daha olduğunu düşünüyoruz.

Merlin'in Kazanı ne düşünüyor?

Onlarca insan gibi bizler de The Witcher serisinin devam oyununu merak ediyoruz. Ancak Witcher 3 ve genişleme paketlerini oynadıktan sonra mevcut haliyle serinin bir sonunun olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizce, iyi hikayelerin bir sonu olmalı. Geralt'ın inanılmaz bir macera yaşadığını ve hikayenin zaten bir o kadar uzun ve karmaşık olduğunu hissettik. Eğer serinin devam oyunu çıkacaksa yeni bir yüz görmemiz için oldukça iyi bir fırsat mevcut.

Devam oyunu hakkında sizin fikirleriniz nelerdir? Bizimle yorumlarda belirtiniz.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 16:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2022 23:51
Ciri ile devam edeceksek karakteri baya güzel seksi yapsınlarki bağlanabilelim oyuna
shehzadeMurat31
shehzadeMurat31 15.03.2022 20:25
son satırları The Witcher dizisi için yazdım... Ciri de olur, Triss Merigold da olabilir ana karakter...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2022 02:08
2 GB ekran kartım var Witcher 4 çıksın oynayamassam kazık nazik demez ekran kartı alırım. Böbreğimi satarım :) pis gaza geldim :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2022 18:02
Seneye çıkar yeni oyun ps5 ve Xbox Series X e
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2022 09:26
19.38 sen fazla ümitlenme istersen. Cd Projekt bir oyun yapacağı zaman 10 sene önce duyuruyor. Cyberpunk öyle oldu mesela. Adamlar Witcher 4 ü yapsaydı çoktaan duyurmuştu.
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2022 19:38
Bence yapımına başlandi sadece resmi olarak duyurulmadi.
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2022 09:53
Oyun yapımına bile başlanmadı nereye çıkıyor seneye??
Kalan Karakter: 300 Gönder
shehzadeMurat31
shehzadeMurat31 13.03.2022 21:58
bence oyunun adı Witcher 4 değil, The Witcher: Rise Of Geralt, ya da Rise Of Yennefer olabilir... :D ya da, Elves and Witchers gibi bir şey olabilir... ayrıca, The Witcher'ın 3.sezonu da bi yayınlansın... daha Wild Hunt görmemiz lazım... Ciri manyamıştı 2.sezonda...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2022 18:59
Batman siz batman mi olur geralt olmasi lazım yada en kötü ciri umudum kalmadi pek witcher 4 çöp olur geralt , tirss ve yen ile güzel kitle yakaladin zaten ne gerek var ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Witcher 4 ne zaman çıkacak? The Witcher 4 çıkış tarihi ve şimdiye kadar bildiklerimiz
İlginizi Çekebilir