The Witcher serisinin yapımcısı bazı detayları ağzından kaçırdı

Taylan Bal 14.08.2023 - 10:46
The Witcher dizisinde beklenen çoklu evren olmayacak. Her şey tersine döndü ve aniden her şeyle oynayan postmodern bir yapım haline geldi.

Artık muhtemelen hepimiz Henry Cavill'in Geralt of Rivia olarakki günlerinin bittiğini biliyoruz, çünkü Liam Hemsworth The Witcher'ın 4. sezonunda bu rolü üstlenecek. Bu yeniden oyuncu seçiminin Netflix dizisinde nasıl ele alınacağı hala bilinmiyor, ancak yapımcı Tomasz Baginski ağzından bir şeyler kaçırmış olabilir.

Tomasz Baginski Witcher dizisi hakkında açıklamalarda bulundu

Baginski, Polonya yayını Wyborcza ile yaptığı son röportajda, "Birçok kitap okuyucusu Andrzej Sapkowski'nin serinin beşinci cildinde ne yaptığını unutuyor. Benim için, bu tüm hikayenin en önemli şeylerinden biri. Belirli olaylardan bahsetmiyorum, ancak bu kitapta tanıtılan hikaye çerçevesi çok önemli. Birden, kitabın başında, şimdiye kadar okuduklarımızın gerçek olmayabileceğini öğreniyoruz” dedi.

Baginski ek olarak, "Her şey tersine döndü ve aniden her şeyle oynayan postmodern bir yapım haline geldi. Bu, fantastik olması gereken bir şeydi, ancak gerçekliğin doğası üzerine felsefi bir tartışmaya dönüştü. Bu bağlamda, Andrzej Sapkowski'nin inşa ettiği dünya, benim için tüm fantastik dünyalarda en esnek olanlarından biri gibi görünüyor” diye ekledi.

Witcher çoklu evreni olmayacak

Yani, kısacası Witcher çoklu evreni olmayacak. Bunun yerine, Geralt'ın görünümündeki değişikliğe daha meta bir açıklama getirebiliriz gibi görünüyor, diziye ait bir hikaye yapısı, hikayenin içinde başka bir hikayeyi yansıtmak için baş aşağı dönebilir. Ancak, Witcher topluluğu Baginski'nin yorumlarından pek emin değil. Bir Reddit kullanıcısı "Geralt’ın, Henry veya Liam tarafından oynanıyor olması fark etmez” dedi. 

Bununla birlikte, çoğu izleyici bir açıklamaya ihtiyaç duymadıklarında kararlı görünüyor. Hatta başka bir Reddit kullanıcısı ise, "Kesinlikle tuhaf, bu ilk kez bir oyuncunun bir film/dizide değiştirildiği bir durum değil. Fakat birisinin bu oyuncunun neden farklı göründüğüne dair bir açıklama istemesini gerçekten ilk kez duyuyorum” yazdı. Ek olarak bu kullanıcı "Hatta karakterin yeni versiyonunun orijinaline hiç benzemediği diziler veya filmler bile var” dedi.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 15:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
Masterlee
Masterlee 14.08.2023 16:03
SPOILER !! Son sezonunun bitiremedim bile , yeni sezonda da izlemeyi hiç düşünmüyorum. Adamlar resmen HArry Cavill dizide görünmesin diye uğraşmışlar. Zaten Geraltın değil Cirinin hikayesini izledik. Koca Witcheri de sopa manyağı yaptılar :D
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2023 07:21
Noldu la mastelee, kitapları okuyanlar sana kapağı takmış cevap verememişsin :)) Demek ki neymiş, bilmediğin her konu hakkında bilmiş bilmiş yorum yapmayacakmışsın.
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2023 07:33
Hanry Cavill diziden kenfi çıktı, çıkarılmadı. Adamın açıklaması var bilip bilmeden konuşma. Ayrıca dizi kitap uyarlaması. Ve tek bir karakteri anlatmak zorunda değil. Yani senin dediğin gibi Ciri nin jikayesini anlatmıyor sadece. Dizide çok karakter var. Hepsine kısa kısa giriyorlar
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2023 21:33
SPOILER. Koca Witcher o zopayı dizide light biçimde yemiş. Kitapta daha beter. Henüz Vilgefortz'un Geralt, Yennefer ve Regis ile aynı anda kapışıp hepsini paket ettiği ama eriyen gözü yüzünden ilüzyonu anlamayıp öldüğü sahneyi çekmediler. Çeksinler o zaman görürsün Geralt'ın aslında ucuz yırttığını.
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2023 11:41
Hocam zaten hikaye Ciri üzerine kurulu. Koca Witcher'ın dayak yemesi de Netflix uydurması değil hikayede de o olay yaşanıyor. Kitapları okuyabilirsin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2023 12:25
İlk sezonki güzelliği gitti dizinin. Dizi de ana karakteri doğru düzgün izleyemedik. Varsa yoksa Jennefer ve Ciri nin hikayeleri. Şahsen dizi ağır ve izlenmiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mejnun
Mejnun 15.08.2023 07:04
Witcher’dan çok amerikan dizisi gibi. Henry-de anlamış hangi kafada çekecekler uzaklaşmış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Witcher serisinin yapımcısı bazı detayları ağzından kaçırdı
İlginizi Çekebilir