1/3

The Wolf Among Us - E01 - Faith

Murat Halilbeyoğlu 11.02.2014 - 17:05
Kurdu kuzulara teslim ettin Telltale
Platformlar PC, Mac, PlayStation 3, XBox 360
The Wolf Among Us - E01 - Faith
  • Yapımcı - Yayıncı Telltale Games -
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Macera
Merlin Puanı 77
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%100
Artılar -Derin bir şekilde oluşturulmuş karakaterler, Film-noir tadında hazırlanmış atmosfer, bir Telltale klasiği hikaye ve diyaloglar, şok edici son
Eksiler -Beş bölüm olayı artık sıkmaya başladı, bir adventure oyunu olarak puzzle adına fazla bir şey yok, seçimler sadece gidişatı etkiliyor şok edici olsa da son her zaman aynı son
Telltale’ı geçmişine rağmen yeni Monkey Island serisi ile tanışım ve o andan itibaren “Evet artık macera oyunlarından eski tadı alabileceğim bir firma daha buldum” demiştim. Ciddi anlamda point&click macera oyunlarında oldukça güzel işler çıkartan firma sonrasında The Walking Dead ile de olayın sadece point&click ile ilgili olmadığını gösterdi.

Herkes Quantic Dream’in oyunları ile övünürken Telltale’ı geriye atmak kesinlikle haksızlık olur (böyle yapılıyor diye demiyorum). Nitekim her ne kadar QD oyunlarına bayılsam da eleştirilerin çoğuna onay vererek Telltale’ın oyunlarının Heavy Rain veya Beyond’dan daha çok “oyun” olduklarını düşünüyorum. Neyse bu konuda sayfalarca yazabilirim o yüzden kısa kesip konumuza geçelim.

The Wolf Among Us - E01 - Faith
Fabletown
Bill Willingham, 2002 yılında Vertigo Comics ile anlaşarak yeni bir çizgi roman serisine başladı. Bu serinin adı ise Fable'dı. Masal anlamına gelen Fable’ın hikayesi ise yıllarca okuduğumuz masal kahramanları hakkında, bu aynı zamanda Wolf Among Us’ın da temasını oluşturuyor.

Büyük Kötü Kurt, Pamuk Prenses, Üç Küçük Domuzcuk, Güzel ve Çirkin, Kurbağa Pren ve daha nicesi birgün kendi masal diyarlarından kovulurlar. Kaçamayanlar yok olup giderken (Kırmızı Başlıklı Kız) kaçabilenler ise dünyamıza, New York şehrine gelir ve hayatlarını burada sürdürmeye devam ederler ya da etmeye çalışırlar.

Glamour adlı bir büyü sayesinde gerçek görüntüleri yerine insan kılığına bürünen Fable’lar bu şekilde toplulumuza adapte olup karışmaya çalışırlar lakin her şey, tıpkı hayatın kendisi gibi o kadar kolay değildir.

The Wolf Among Us - E01 - Faith
Öncelikle diyarlarından kovulan masal kahramanlarının çoğu oradaki varlıklarını ve rahatlıklarını geride bırakmak zorunda kalmışlardır. Diyalarların kralları, kraliçeleri, prens ve prensesleri artık sıradan birer insan, hatta sıradan fakir birer insandır. Masal dünyasının o büyülü atmosferi New York’un gri gökyüzü ile yer değiştirmiş, hayatın kendisi ise masaldan “gerçeğe” dönüşmüştür.