This War of Mine temalı kısa film Türkler tarafından çekildi

Ersin Kılıç 31.03.2020 - 10:37
Savaşta sadece askerlerin olmadığını vurgulayan teması ile büyük beğeni toplayan This War of Mine için oyunun Türk hayranlarından bir kısa film geldi.

This War of Mine oynanış dinamikleri dışında özellikle teması ve değindiği noktalar ile son dönemin en başarılı yapımlarından biri olmayı başarmıştı. Yardım kuruluşlarıyla da sık sık gündeme gelen oyun için bir kısa film çalışması geldi. Üstelik firmadan izin alınarak yapılan bu kısa filmin arkasında Türk oyun severler var. "Benim Savaşım" ismi ile yayınlanan bu kısa filme ve film hakkındaki açıklamalara aşağıdan göz atabilirsiniz.

This War of Mine temalı kısa film Türkler tarafından çekildi

11 Bit Studios tarafından geliştirilen ve bağımsız yapımların en iyi örneklerinden olan This War of Mine bildiğiniz üzere bizleri çoğu oyundan alışık olduğumuz bir savaş atmosferinin içine sokuyor, ancak bunu önemli bir farkla yapıyor. Savaşta herkesin asker olamadığı fikri ile yola çıkan oyunda amacımız bu kez bir grup sivili yöneterek hayatta kalmak. Oyun gerek müzikleri, gerek yapısı, gerekse karşımıza çıkarttığı zor seçimleri ile bizleri savaşın ne demek olduğunu bir kez daha düşünmeye zorluyor. Bunu yaparken de olası bir savaş atmosferinde sivil bir birey olarak bizler ne yapabilirdik sorusunu düşünmemizi sağlıyor.

This War of Mine'dan ilham alınarak Daha Değil ekibi tarafından çekilen kısa filmde de tam olarak aynı hisler korunarak oyunun oluşturduğu atmosfer karşımıza vurucu bir biçimde çıkartılıyor. Filmde kullanılan oyun içi müzikler ise izleyicinin kendini oluşturulan atmosfer içerisinde hissetmesini kolaylaştıran bir diğer unsur. Türkçe anadil ve seslendirme dahil olmak üzere 6 farklı dilin (İngilizce, İspanyolca, Rusça, Almanca, Lehçe) altyazı seçeneği ile yayınlanan film herhangi bir yarışmaya da katılmayacak. Kısacası This War of Mine'dan ilham alınarak çekilen Benim Savaşım oyunun orijinaline bir saygı duruşu niteliğinde. Oyunun orijinaline sadık kalınarak çekilen Benim Savaşım, oyuncuların aşina olduğu bol bol gönderme ve esinlenme de içeriyor.

Başrollerini Ayça Akyavuz, Natali Turaç ve Sancar Çidem'in paylaştığı filmi ekrana uyarlayan ve yöneten isim ise Eran Küçük. Yapımın görüntü yönetmeni koltuğunda ise Ahmet Ilgaz oturuyor. This War of Mine kısa filmi Benim Savaşım, oyunun geliştiricisi olan 11 Bit Studios'un da kıymetli katkıları ve destekleri ile sizlerle buluşuyor. 

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 10:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 31.03.2020 20:54
Ellerine sağlık arkadaşların, tamamını izledim. Ama yalan olmasın beğenmedim. Kısmet bir dahaki sefere daha iyilerini yaparlar umarım. Şu kızın geçmişi hatırlama sahnesi falan komple kesilip atılmalı, çok kalitesiz, çok abartı. Yağma sahneleri fena değildi. Onda da drone ile sideview devam edecek diye bekledim olmadı. Atılması gereken sahneler bütünü epey düşürmüş kötü olmuş. Yoksa yine kurtarırmış. Girişte de dar alanda olay çok uzatılmış. Uzadıkça kalite düşmüş. Biraz kısa tutacaktın, bunlar konuşurken kapı çalacaktı. Bir an korkacak gerileceklerdi. Güzel gerilim sesi vererek bir kaç farklı açıdan kapıya yaklaşacaktı biri. Diğeri eline işte bıçak falan alıp korkarak bekleyecekti. Kapıyı bir açacaklardı ki 2 küçük çocuk. Annemiz çok hasta, ilacınız var mı acaba diye soracaktı. Hem kapı açılana kadar işe baya bir gerilim katacaktınız, hem de çocukların sorusu ile beraber ve ellerinde ilaç olmamasından ötürü reddetmeleri ile beraber duygusallık tavan yapacaktı. O ne öyle bom sesi geldi adam aah dedi gitti. Sniper vurdu adamı sandım. Kızlar öyle bön bön bakıyor, sanki olay aynı yerde yaşanmıyor. Meğerse patlama sesine adam korkudan mı kendini attı ne yaptı belli değil. Kes o sahneyi bu dediğimi koy. :) O kızların geçmiş sahnesi yerine de şunu yapabilirdin. Ölen kızın elinde kanlı mektup olur. Kız bu mektubu, onun ellerinin arasından alır kamera 1. şahıs görüntüsüne geçer, mektuba bakılır. Orada işte ölen kızın birine(çocuğu, eşi, annesi vs) yazdığı duygusal sözler yer alır. İşte ben muhtemelen hayatta kalamayacağım, bu mektup elinize ulaşırsa şayet bilin ki falan... Sahne kararır olay biter. O ne öyle birbirlerinin yanaklarını mıncıklıyorlarmış. Ne saçma bir ilişki.
Spider_hip
Spider_hip 2.04.2020 12:45
Özetle, kötü sahneler yerine yapılacak yeni sahnelerin fikrini verdim. Yalnız şuncacık yazıyı okuyamayacak, üşenecek bir nesil mi geliyor yav? Onlar okumasın zaten senaryoymuş falan çok karışık gelir. Yazık valla. Muhtemelen bu haberi de okumamış, sırf başlığına bakmışlardır zaten :)
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2020 11:37
Hocam özet geç, ne diyon? Boş ya da troll ya da çok iyi bir yorum olduğunu bilmeden bu yazıyı okuyacak insan az..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 31.03.2020 13:43
Lezbiyen virali olmuş...
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2020 01:24
Yani.. Bana da ne alaka dedirtti videodaki bu detay..
Ghost86
Ghost86 1.04.2020 00:56
Aklım gördüğüme çalışıyor
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2020 22:18
Aklın başlka bişeye çalışmaz mı ssenin??
Kalan Karakter: 300 Gönder
This War of Mine temalı kısa film Türkler tarafından çekildi
İlginizi Çekebilir