1/3

Tiny & Big: Grandpa's Leftovers

Fuat Alpay 24.12.2012 - 13:33
Torun, torun olalı böyle miras görmedi!
Yapımcı: Black Pants Studio
Yayıncı: Black Pants Studio
Türü: Platform
Çoklu Oyuncu: Yok
Platform: PC

Artılar: Daha önce denenmemiş konsept, çizgi roman tadı, muzip hikaye ve karakterler, alışılmışın dışında soundtrack sistemi ve şahane müzikler
Eksiler: Fizik motorunda bazı hatalar

Grafik: 85
Ses: 95
Oynanış: 90
Genel Puan: 90

Tiny & Big: Grandpa's Leftovers doğrusunu söylemek gerekirse, çıkışından yaklaşık bir ay öncesine kadar adını bile duymadığım bir oyundu. Kısa bir araştırmayla oyunun birçok festivalden ödüller topladığını öğrenmiştim. Çizgi roman grafikleri, platform öğeleri, muzip hikaye ve diyalogları anında ilgimi çekmeye yetmişti.

Oyunumuz bağımsız bir oyun ve bunu oyunun her karesinden anlayabiliyoruz. Hikayesi, diyalogları, müzikleri, oynanış elementleri öylesine özgün, akıcı ve saf ki, oynarken en ufak bir sıkıcılık, gereksizlik ve abartı hissetmiyoruz. Oyun adeta ekranımızdan yağ gibi akıp gidiyor ve biraz kısa olan oyun süresinden sonra, keşke biraz daha uzun olsaymış dedirtiyor.

Dağları Deldim Lazer Silahımla
Oyundaki başlıca yapacaklarımız kesmek, sürüklemek ve tırmanmaktan ibaret. Oyun bizi her bölümde, hikaye gereği belirli bir alanda bırakıyor ve bize de bu alandan sağ salim çıkmak kalıyor. Bu alanlardan çıkmak için oyundaki her türlü nesneyi istediğimiz açıdan, istediğimiz şekilde kesebiliyoruz. Bu kestiklerimizi istediğimiz yere sürükleyebiliyor veya yolumuzdan kaldırabiliyoruz. Peki nasıl? Envanter konusunda sıkıntı çekmeyen kahramanımız; kesme işlemi için bir lazer silahına, sürüklemek için bir kancaya, nesneleri uzaklaştırmak için ise mini roketlere sahip. Tabii ki oyun esnasında nerede, nasıl kombinasyonlar uygulayacağınız tamamen size kalmış.

Tiny & Big: Grandpa's Leftovers
Miras Hukuku
Peki kim bu, dağları tepeleri aşan, yanında lazer silahı ve roket gibi silahlar taşıyan kahramanımız? Evet, doğru tahmin ettiniz: Sevimli bir kunduz.

Hikayemiz; kahramanımız Tiny ve onun baş düşmanı olan Big arasında geçiyor. Bu iki birbiriyle alakasız tipin düşman olmasının sebebi ise, Tiny'nin dedesinden kalan mirası Big’in ele geçirmiş olması. Zira oyunun muzipliği tam da burada başlıyor. Çünkü dedenin bıraktığı miras, lafı dolandırmaya gerek yok, bir don! Oyun boyunca, bu donu kafasına geçirmiş olan Big' in peşinden koşturup duruyoruz. Evet, aslında oyun hikaye adına bundan fazlasını vaat etmiyor. Fakat öyle bir hikaye işleyişi takip ediyor ki, birkaç saat sonra oyuna iyice ısındığınızda, hayattaki tek amacınız o donu ele geçirmek oluveriyor.