Titan Quest'in tasarımcısı konuştu

Murat Halilbeyoğlu 13.02.2012 - 11:02
"Bizim stüdyoyu korsancılık yaktı"
Şu sıralar yeni çıkan ve RPG türüne yeni bir tat getiren Kingdoms of Amalur'un baş tasarımcısı Ian Frazier bildiğiniz aksiyon RPG hastası bir insan.

Belki Ian Frazier'ı isimden tanımayabilirsiniz ancak bu türü sevenlerin bildiği Titan Quest oyunundan bahsedersek o zaman hatırlayacaksınızdır. Amalur'un tanıtımında konuşan Frazier Titan Quest'in satış başarısızlığının nedenini ve sonucunda Iron Lore Entertainment firmasının neden kapandığını açıkladı.

Titan Quest'in tasarımcısı konuştu
"Titan Quest çok iyi iş yapmadı. Zaten yapmış olsaydı bu tarzda daha çok oyun görürdünüz ancak Diablo 3 çıktığı zaman muhtemelen yeni bir dalgalanma yaşanacaktır. Titan Quest'e gelince, o oyunun zarar görmesinin ilk nedeni korsancılıktır ve bir de oyunun yüksek sistem gereksinimleri. Bu ikisi sizi bu sektörde öldürür."

"Yapmak isteyip de THQ'dan kopartamadığımız bir başka şey ise süreğen sunuculardı. Misal bu Diablo'nun yaşayacağı bir sorun olmayacaktır, lakin Titan Quest'te insanlar hile yapmak istediklerinde bizim onları engelleyebilecek bir yolumuz yoktu."

Nitekim ağustos ayında Blizzard, Diablo 3'ü oynamak isteyen kişilerin sürekli bir internet bağlantısına sahip olması gerektiğini belirtmişti.
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 07:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
Titan Quest'in tasarımcısı konuştu
İlginizi Çekebilir