Titanfall 2 oyuncu sayısı rekor seviyeye çıktı

Alparslan Gürlek 26.04.2021 - 13:04
İndirimin ve Apex Legends'ın da etkisiyle Titanfall 2 oyuncu sayısı son haftalara göre yüzde 750 artarak rekor seviyelere ulaştı.

Titanfall 2 oyuncu sayısı, Apex Legends'ın ve indirimlerin etkisiyle büyük bir sıçrayış gerçekleştirdi. Respawn'ın 2016 yılında piyasaya sürdüğü FPS oyunu, Steam'de oyuncu sayısında yüzde 750'lik bir artış gösterdi.

Titanfall 2 oyuncu sayısı rekor seviyelere yükseldi

Titalfall 2 oyuncu sayısı konusundaki muazzam artış, 15 Nisan'da başlayan yüzde 75'lik bir indirim sayesinde yaşanmış gibi görünüyor. SteamDB'ye göre indirim, oyunun aktif oyuncu sayısını iki günde yüzde 650 kadar artırdı. Kısa bir süre sonra oyun tüm zamanların rekorunu 17.000'in biraz altında kırdı.

Titanfall 2, 2016'da piyasaya sürülmesine rağmen geçtiğimiz yaza kadar Steam'e eklenmemişti. Oyunun önceki tüm zamanların en çok eşzamanlı oyuncu rekoru, platforma eklenmesinden kısa bir süre önce 13.603'tü. Titanfall 2 oyuncu sayısındaki bu artış, büyük olasılıkla Titanfall karakterlerine ve hikayeye doğru atıfta bulunan yeni Apex Legends sezonunun son duyurusundan etkilenmiş gibi görünüyor. EA'ya göre battle royale spin-off'unda 100 milyondan fazla oyuncu bulunuyor.

Geçtiğimiz süreçte oyunun fiyatına yapılan indirimler, daha küçük artışlara sebep olmuştu. Son indirim ise adeta bir patlama yaparak yeni bir rekorla sonuçlandı. Stüdyo, oyunu kısmen Call of Duty ve Battlefield ile doğrudan rekabet etmek durumunda olacağı zorlu bir tarihte yayınlasa da satışlar oldukça iyi gitti. Yine de Respawn'ın 2017'de yaptığı açıklamaya göre satış rakamları şirketin beklentisinin altındaydı.

Titanfall 2 oyuncu sayısı rekor seviyeye çıktı

Apex Legends'ın desteklenmesi ve geliştirilmesi için Respawn daha önce Titanfall oyunları için planlarını geri çektiğini söylemişti. Apex'in oldukça hızlı büyümesi ve oyuncuların battle royale türüne olan ilgisi, Titanfall'ı olumsuz etkilemiş gibi görünüyor.

Bakınız: En iyi FPS oyunları

Apex'in başarısı da göz önüne alındığında Ekim 2019'da EA CFO'su Blake Jorgensen'in yakın gelecekte Respawn'ın Titanfall 3'e dönme olasılığının düşük olduğu konusundaki açıklamaları daha da açık şekilde anlam kazanıyor.

"Ekibin Apex'e aşırı odaklanmasını gerçekten istiyoruz çünkü orada çok fazla fırsat olduğunu görüyoruz, bu yüzden size Titanfall 3'ün gelip gelmeyeceği veya ne zaman geleceği konusunda bir fikir veremem ama yine de harika bir marka ve kesinlikle unutmayacağım" demişti.

Respawn geçen yaz Vancouver'da Apex Legends'ın geliştirme sürecine odaklanacağını söylediği ikinci bir stüdyo daha duyurmuştu. Daha yakın zamanda ise şirketin geliştirilmekte olan orijinal bir oyun üzerinde çalıştığı açıklamaları yapıldı. Titanfall 2 oyuncu sayısı zirve yapmışken, gelişmeler merak uyandırıcı türden. Sizler de görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2021 13:54
Battlefiled yüzünden hakkı yenmiş, şahane bir oyundur kendisi.
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2021 09:02
Evet ne yazık ki EA nin hatası tamamen
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2021 02:41
BF değil Apex denen garabet beş para etmez oyun yüzünden hepsi. Her iki seriye de yazık ( BF, TF ) oldu. EA'nın para hırsı activisionu zengin etti. iki yıldır BF'den ses seda yok COD gelir de tarih yazıyor resmen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2021 08:35
Çok şirin:) Call of Duty Warzone 100 Milyon oyuncuyu düşününce. Verdansk'ta Promenade East mahallesi kadar hesap et:))
Kalan Karakter: 300 Gönder
Titanfall 2 oyuncu sayısı rekor seviyeye çıktı
İlginizi Çekebilir