2021'de çıkacak en dikkat çeken FPS oyunları

Alparslan Gürlek 9.03.2021 - 21:01
2021'de çıkacak en dikkat çekici FPS oyunları ve hatta aralarında çok heyecan verici bir Türk oyununun da olduğu bu listeyi sizler için hazırladık.

Bu yıl özellikle yeni nesil konsolların da hayatımıza girmesiyle oyunlardan beklentiler yükseldi. Geçtiğimiz yılın ortalarından beri bu yıl için çıkacak birçok oyun duyuyoruz. Yazımızda bahsedeceğimiz 2021'de çıkacak en dikkat çekici FPS oyunları arasında ilk kez Xbox Games Showcase'de gördüğümüz bir yerli yapım da var. Açıkçası eğer ertelemeler ya da iptaller yaşanmazsa, bu yıl FPS'e doyacağız. Gelen oyunlar arasında hem tek oyunculu hikaye odaklı, hem eşli hem de çok oyunculu yapımlar bulunuyor. Grafiklerin ve oynanışın yeni nesile birinci şahıs nişancılar alanında nasıl yansıtıldığına gelin birlikte bakalım.

Bu yıl çıkacak en dikkat çeken FPS oyunları - 2021

Bu yıl bizi bazı serilerin devam oyunları ve yepyeni birçok oyun karşılayacak. FPS alanına baktığımızda tatmin edici bir yıl geçireceğimizi söyleyebiliriz. Özellikle ülkemizden gelen Exomecha'nın da yer alması hayli sevindirici. Lafı fazla uzatmadan işte karşınızda bu yıl çıkacak FPS oyunları!

Yeni nesilde bir Türk oyunu: Exomecha

Bu yıl çıkacak FPS oyunları (2021)

Exomecha ilk kez Xbox Games Showcase'de karşımıza çıkmış ve bizi oldukça heyecanlandırmıştı. Bilim kurgu temalı ve ilk baktığımızda Crysis'i gözlerimizin önüne getiren yapım grafikleriyle öne çıkıyor. Henüz kendisi hakkında çok fazla bir şey bilmiyoruz. Ancak web sayfalarını ziyaret ederseniz beta için kayıt aldıklarını görebilirsiniz. Eğer siz de oyunu merak ediyorsanız ve geliştirme sürecine katkım olsun diyorsanız, betaya kaydolun. Bu yıl içinde piyasaya sürülmesi beklenen Exomecha TwistedRed tarafından geliştiriliyor.


Battlefield VI

2021'de çıkacak en iyi FPS oyunları

Electronic Arts ve DICE tarafından geliştirilen serinin yeni oyunu bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek. Hali hazırda EA tarafından detaylı bir açıklama yapılmasa da bir yığın söylenti ve sızıntı haberleri ile ufak da olsa bilgimiz var. Seride hiç olmadığı kadar daha fazla oyuncuyu destekleyeceği söylenen yapımın haritaları, 128 kişi için tasarlanmış. Bu da demek oluyor ki büyük savaşlar yeni nesilde bizi beklecek. EA oyunu "gerçek bir yeni nesil deneyimi" olarak nitelendiriyor.


Resident Evil Village

Serinin son oyunu Resident Evil Village hem mevcut ve yeni nesil konsollarda hem de PC platformunda karşımıza çıkıyor. Eğer hala izlemediyseniz demoyu oynadığımız videoyu yukarıdan seyredebilirsiniz. Selefinin hikayesini devam ettiren yapım, seriyi hem yeni nesile hem de bambaşka bir atmosfere taşıyor. Ayrıca fragmanlarda gösterilen ana düşmanlarıyla internet geyiklerine dahi konu olmuşluğu var. Oyun 7 Mayıs'ta piyasaya sürülecek.


S.T.A.L.K.E.R. 2 - Bu yıl çıkacak FPS oyunları arasında bir STALKER...

2021'de çıkacak en iyi FPS oyunları

Öldü galiba, ses soluk çıkmıyor derken bir anda kendini gösteren yapımlardan biri. Serinin hayranları tarafından merakla ve heyecanla beklense de henüz hakkında pek bir şey bilmiyoruz. Yayınlanan kısa teaser fragmanı ile bize bir görünüp, bir kayboldu. Xbox Series X ve PC platformları için bu yıl içinde çıkması planlanan yapımlardan biri. GSC GameWorld tarafından geliştiriliyor. Aynı zamanda S.T.A.L.K.E.R. serisinin dördüncü oyunu olacak.


CrossfireX

Bu yıl çıkacak FPS oyunları (2021)

CrossfireX Xbox Series X / S için piyasaya sürülecek. Serinin üçüncü oyunu olarak karşımıza çıkan yapım Unreal Engine 4 ile geliştiriliyor. Geliştiricileri ise Remedy Entertainment, Smilegate, Xbox Game Studios şeklinde. Yayınlanan fragmanlarda adeta "Grafiklerime bakın, taş gibi" diye bağıran oyun, oynanış anlamında da iddialı. Henüz hakkında çok bir şey bilmesek de aslında geçen yıl çıkacaktı. Sonrasında bu yıla ertelendi, önümüzdeki yıla ertelenir mi? Bilinmez. Bu yıl çıkacak FPS oyunları arasında yer alan yapım aynı zamanda çok oyunculu olacak.


Deathloop

2021'de çıkacak en iyi FPS oyunları

Arkane Studios ve Bethesda imzasıyla gelecek oyun büyük heyecan yarattı. Dishonored serisiyle oyuncuların sevgisini toplayan Arkane, bu sefer farklı bir konseptle karşımıza çıkıyor. Kısır bir döngüde sürekli aynı günü oynayacağımız yapımda, gün bitmeden 8 farklı düşmanı öldürmemiz gerek. Bunun için de tıpkı Hades'te olduğu gibi her turda farklı eşyalar ve silahlar alıp, kendimizi geliştirerek ilerleyeceğiz. Gün döngüsü sıfırlandığında, silah ve yeteneklerimiz sıfırlanmayacak. Deathloop 21 Mayıs 2021'de piyasaya sürülecek.


Far Cry 6

2021'de çıkacak en iyi FPS oyunları

Ubisoft seriyi sonuna kadar devam ettirecek gibi görünüyor. Bu sefer farklı bir bölgede ve farklı bir kültürel dokuyla karşımıza çıkacak. Yara isimli hayali bir ülkede, daha tropikal bir bölgeye taşınıyoruz. Birçok dizide karşımıza çıkan ünlü oyuncu Giancarlo Esposito bu sefer Far Cry 6'da karşımıza çıkacak. Avucunuzun içine sığmayan neredeyse bütün platformlar için yayınlanacak oyun bu yıl çıkacak. Ubisoft Toronto tarafından geliştiriliyor.


Halo Infinite - Bu yıl çıkacak FPS oyunları, yani umarız

Bu yıl çıkacak FPS oyunları (2021)

Master Chief'in hikayesi, Halo 5: Guardians'ın ardından devam ediyor. Hayranların karşısına ilk çıktığında eleştirileri üzerine toplamıştı. Bunun üstüne geliştirici stüdyo 343 Industries, yeni nesil konsolla eş zamanlı çıkarma planını dahi ikinci plana atıp oyuna odaklandı. Geçtiğimiz yıl çıkması planlanan Halo Infinite, bu nedenle bu yıla sarktı. Geliştirici ekip serinin şanına yakışır bir Halo oyunu geliştirmek istediklerini sürekli vurguluyor. Sonuç ne olacak henüz bilmiyoruz.


Six Days in Fallujah - Bu yıl ortalığı karıştırabilir

Irak'ta Felluce şehrinde El-Kaide terör örgütüne karşı verilen mücadeleyi konu alan bir yapım. Taktiksel bir FPS oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Geliştirici ne kadar politik yönünü geri çekmeye çalışsa da, oyun şu aralar bu yönüyle oldukça öne çıkmış durumda. Tepkiler gelen yapımın eğer başına bir şey gelmezse bu yıl çıkması bekleniyor. Konsollar ve PC platformu için piyasaya sürülecek.


Ghostwire: Tokyo

2021'de çıkacak en iyi FPS oyunları

Tango Games tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks imzasıyla yayınlanan yapım da bu yıl çıkacak FPS oyunları arasında. Microsoft'un ZeniMax'ı satın almasıyla çıkacağı platformlar arasında şüphe yaratsa da şu anda PlayStation 5 ve PC platformlarında yayınlanacak. Özgün dünyasıyla oyunculara yeni bir deneyim vaat ediyor. En güzel yanı ne biliyor musunuz? Oyundaki sevimli köpekleri sevebileceksiniz.


Shadow Warrior 3

Bu yıl çıkacak FPS oyunları (2021)

Güldürürken katliam yaptıran yapısıyla serinin üçüncü oyunu da bu yıl piyasaya sürülecek. Özellikle yakın dövüş mekanikleriyle dikkat çeken oyun kötü şakalarıyla da şahsına münhasır bir yapıya sahip. Flying Wild Hog'daki geliştiricilerin mizahi yönü ağır oyununu Developer Digital yayınlayacak. PS4, PC ve Xbox One için çıkacak.


Warhammer 40,000: Darktide - Heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Bu yıl çıkacak FPS oyunları (2021)

Warhammer End Times Vermintide ve Warhammer: Vermintide 2 geliştiricisi FatShark imzasıyla geliyor. Açıkçası bu yıl çıkacak FPS oyunları arasında en dikkat çeken yapımlardan biri. Özellikle grafikleri ve coop yapısı, geliştiricinin yeni yaptığı şeyler değil. Bu nedenle FatShark'a güvenimiz tam. Xbox Series X / S ve PC için çıkacak. Heyecanla bekliyoruz.


Son karar elbette oyuncunun

Bu listemizde herhangi bir sıralama söz konusu değil. Ancak Merlin'in Kazanı okurlarının görüşlerini duymayı da çok isteriz. Bu yıl çıkacak FPS oyunları arasından sizin en çok dikkatinizi çeken hangisi ve neden? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Sevgiler...

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2021 23:11
Resident evil willage sen çekil kenara , kalan oyunlari kepçe ile dereye itebilirsiniz alayi boş kutu
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 09:41
ben bu kadar saçma yorum görmedim
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2021 07:45
Bf 6 kötümü ya farcry
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2021 23:12
Far Cry kral
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2021 23:47
Stalker, RE, Far cry 6 hariç alayı çöp
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 16:36
BF 6 ya da çöp demezsin artık yuh
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2021 22:48
Farcry 6 yı ve shadow warrior 3 merakla bekliyorum re8 demodan sonra pek beklentim kalmadı
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 16:35
02.03 fc 6 için oynanış fragranı verilmedi bile. Sen neye dayanarak fc 5 in aynısı olacak diyosun?
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 13:13
Pc de oyun oynarken tüm dertlerimi unutuyorum neden çünkü hikaye güzel olunca kendimi o dünyaya ait hissediyorum ve bir nebze de olsa eğleniyorum yani benim için ast olan senaryo dur senaryo olarak far cry 6 dan bu sefer beklentim çok
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 02:03
Far Cry 6'yı neden merakla bekliyorsunuz ki..
Bundan önceki 5 oyunda da olduğu gibi bu oyunda kopyala+yapıştır olacağı kesin.
Adamlar hiçbir yenilik katmıyorlar neredeyse. Her sene 1 tane çıkıyor Far Cry oyunu. Değişen sadece sonunda ki 1-2-3-4-5-6 diye devam eden rakamlar..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2021 23:29
Hayret COD yok mu?
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 09:06
Yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
2021'de çıkacak en iyi FPS oyunları
İlginizi Çekebilir