TMNT: Out of the Shadows

Hakan Bozdemir 7.10.2013 - 17:56
Biz dört kişiyiz kardeş!
Platformlar PC
TMNT: Out of the Shadows
  • Yapımcı - Yayıncı Red Fly Studios - Activision
Merlin Puanı 60
Artılar -Arkadaşlarla oynayınca zevkli oluyor
Eksiler -Çok fazla bug var, Tekniksel çok fazla sorun yaratıyor, Ninja Kaplumbağalar ismine yakışmıyor
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows incelemesi ile karşınızdayım. Açılışı bu güzelim giriş videosu ile yapmak istedim.İnanılmaz çizgi filmin açılış videosunu her izlediğimde heyecanlanırım. Neyse bu güzelim açılış videosunu bırakıp oyunun temeline geçiş yapalım.

TMNT: Out of the Shadows
Karma nitelikte bir macera
TMNT'nin yeni oyunu karma bir oyun olmuş diyebilirim. Ninja kaplumbağaların her yanından bir parça alınarak hazırlanmış bir yapım. Karakterlerin tasarımları orijinal çizgi romanlarından alınırken, hikayenin gelişimi Nickelodeon'un geçen sene çıkarmış olduğu çizgi romandan alınmış durumda. İkisinin birleşimiyle oluşan oyun gayet iyi bir karışım olmuş.

Öncelikle single player modundan bahsetmek isterim sizlere. Single player modunda yukarıda da demiş olduğum gibi Nickelodeon serisinin çizgi filminden hikayeye devam ediyoruz. Krang'in teknolojisini ele geçiren Shredder'ı durdurma görevi bize düşüyor. Tabii Shredder'ı durdurken yolda karşımıza birçok engel çıkıyor. Bizler de bunları aşarak Shredder'a bir adım daha yaklaşmış oluyoruz. Hikayesinin o kadar da abartılacak bir yanı yok fakat çizgi filmi takip edenler için büyük önem taşıyordur. Şimdi gelelim tekniksel özelliklere.

TMNT: Out of the Shadows
Singleplayer pek zevkli değil!
Single player modunda dört farklı kaplumbağayı kullanma özelliğimiz bulunuyor. Herhangi bir vakitte bu kaplumbağalar arası geçiş yapabiliyoruz. Bu özellik sayesinde tek bir kaplumbağanın içine sıkışıp kalmıyoruz. Ardından çeştili geliştirebileceğimiz yetenekler bulunuyor. Bu özellik sayesinde ise yapabileceğimiz kombolar da gelişiyor ve daha uzun kombolar yapabiliyoruz. Zaten oyunun öne çıkan bir kısmı da bu kombolar. Özellikle multiplayer modunda dört kişi oynayarak daha fazla birleşik kombo yapmanız mümkün. İşin en önemli yanı olan multiplayer yanına geçelim.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows çıkışını yaptığında eksik olarak çıkmıştı. Yani bir nevi oyunun yarısı çıkmıştı diyebiliriz. Niye böyle dediğimi sizlere kısaca açıklayayım. Oyun çıkışını yaptıktan sonra içerisindeki multiplayer modu ilk olarak çalışmıyordu. En değerli olan yanı çalışmadıktan sonra neyleyeyim öyle oyunu yani. Tabii daha sonra yayımlamış oldukları 2GB'lık patch ile bu sorunu düzelttiler fakat ben multiplayerı oynamak için yamamı beklemek zorundayım sorusunu sormak en doğal hakkımız.

Bu multiplayer vakasından sonra hatalar giderildi fakat oyuncular ve inceleme siteleri tarafından kötü yorum almaktan kurtulamamıştı. Öne çıktıkları modun hatalı olarak çıkmasına kimse tahammül edemez bence. Bu şekilde bir hata yaptıklarından dolayı aldıklar eleştirileri hak ediyorlar bence.
Grafiksel  olarak değerlendirmek gerekirse eğer oyunun yeterli grafiksel kaliteye sahip oldeuğunu söylemek mümkün. Çizgi roman ve filmden esinlenerek hazırlandığı için gayet iyi duruyor. Bu konuda herhangi kötü bir eleştiri yapmayı doğru bulmuyorum.

TMNT: Out of the Shadows
Arkadaşlarınızla birlikte oynamalısınız
Genel olarak tek kişilik bir oyun olmamış diyebilirim. Multiplayer modu dört kişiye kadar desteklediği için arkadaşlarınızla birlikte oynamak çok eğlenceli olacaktır. Fakat arkadaşlarınızla birlikte oyunu satın alıp oynarsanız yapacağınız kombolarla oldukça büyük keyif alırsınız. Özellikle ben hardcore oyuncuyum diyorsanız bu oyuna hiç bulaşmayın. Daha çok casual oyunculara hitap ediyor. Benim hoşuma gitti fakat tek başıma oynadığımdan yeterli keyfi alamadım. Daha sonra arkadaşlarımla deneyip nasıl olduğuna bakacağım. Sizlere de dediğim gibi arkadaşlarınızla birlikte konuşarak oynarsanız asıl zevkini alırsınız. Bugünlük benden bu kadar. Yapmış olduğum Nvidia Shield incelemesine göz atarsanız sevinirim. 
Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 07:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2015 11:56
oyunu nasıl kaydedebilirim acil yardım
Kalan Karakter: 300 Gönder
TMNT: Out of the Shadows
İlginizi Çekebilir