Tobii ve SteelSeries'den yepyeni kontrol cihazı!

Can Arabacı 3.01.2014 - 17:16
Sen sus gözlerin konuşsun!
Bilgisayarda oynadığımız neredeyse her oyunda 20 küsur yıldır en yakın dostumuz olan klavye ve mouse ikilisinin pabucu dama atılmaya mı başlanıyor dersiniz? Farklı farklı kontrol cihazlarının hayatımıza girmesi, Oculus Rift gibi teknolojilerin hayatımıza girmesiyle işlerin farklı bir yöne doğru gittiği şüphesiz. Tobii ve SteelSeries'in ortaklık geliştirdiği EyeX Controller da bu yeni yönde atılmış adımlardan biri.

Tobii ve SteelSeries'den yepyeni kontrol cihazı!
Peki nedir EyeX Controller? Gerçekten de adından yola çıkarak gözle kontrol sağlayabileceğini söyleyebilir miyiz? Geliştirici firmalar olan SteelSeries ve Tobii'ye inanacak olursak, evet. Bakalım EyeX Controller'ı tanımlamak için geliştiricileri neler diyor?

"Skyrim oynarken bir hana girdiğinizi hayal edin. EyeX sizin nereye baktığınızı bildiği ve kafa hareketlerinizi de takip ettiği için tezgahta duran size başıyla selam veren hancıya aynı şekilde selam verebilmeniz mümkün. Ya da StarCraft oynadığınızı düşünün. Minimap'ten bir noktayı seçip gitmek istediğiniz noktaya tıklamak yerine tek bir tuşa basılı tutarak minimap'i odağa aldıktan sonra gitmek istediğiniz noktaya bakmanız yeterli olacak. Hayal gibi geliyorsa gelmesin, çünkü bu teknoloji şu anda çalışır durumda."

2014'ün ortasında piyasaya sürülmesi planlanan EyeX Controller'ı CES 2014'te deneyeceklerin yorumlarını merakla bekliyoruz doğrusu. Ne dersiniz, hakikaten klavye ve mouse egemenliğinin sonuna yaklaşıyor olabilir miyiz? Alternatif kontrol yöntemleri sadık ikilinin pabucunu dama atabilir mi?


Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 09:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tobii ve SteelSeries'den yepyeni kontrol cihazı!
İlginizi Çekebilir