1/2

Toki Tori 2+ (PC İnceleme)

Ceyda Doğan 26.07.2013 - 18:00
Şirinlikten öleceksiniz
Platformlar PC, Wii U
Toki Tori 2+ (PC İnceleme)
  • Yapımcı - Yayıncı Two Tribes -
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Bulmaca,Platform
Merlin Puanı 83
Artılar İlgi çekici grafikler, sevimlilikte son nokta, basit ve eğlenceli bulmacalar, rahatlatıcı müzikler, içinizdeki keşfetme arzusunu açığa çıkartması
Eksiler Yavaş ilerleyen bölümler, bazı bulmacaların çözümü bulunamadığında tüm bölümü baştan başlatması
Sürekli kan, gerilim, korku içerikli oyunlar oynamak, bir süreden sonra insanın eğlence anlayışını köreltiyor. Özellikle aksiyon ve macera severler bu konuda ne demek istediğimi bilirler. Kabul ediyorum, gerçeğe yakın grafikler ve insanı gaza getiren müzikler her zaman daha çekici olmuştur ancak kimi zaman bu kadar aksiyondan sonra "biraz da eğleneyim" dediğiniz zamanlar olmadı mı?

İşte tam anlamıyla sevimliliğin ve eğlencenin doruk noktalarından biri; Toki Tori 2+. İlk oyunu Toki Tori, 2001 yılında piyasaya çıkmıştı. Platform ve puzzle türünde gelen oyunun ikincisi olan Toki Tori 2+, geliştirilmiş grafikler ve tabii ki zorlaştırılmış bulmacalarla, tekrar bizlerle.

Toki Tori 2+ (PC İnceleme)
Aradan geçen on yıldan sonra, beklentilerin yüksek olduğunu kabul etmek gerek. Bu anlamda Toki Tori 2+, oldukça başarılı. İnsan kendisini sevimli kuş cıvıltıları arasında, "ben bunun ağzını yerim!" diye sevimli sesler çıkartırken bulabiliyor. Ambians ve müzik insanı o kadar neşelendiriyor ki, ister istemez klasik müziğin tınısını duyar gibi oluyorsunuz. Gelelim Toki Tori 2+'ın mantığına.

Toki Tori 2+'daki amacımız, ilk oyundaki gibi bazı bulmacaları çözmek ve civcivimizin sesiyle doğayı kontrol etmek. Toki Tori'yi sadece iki şekilde kontrol edebilirsiniz, ya sesinizle (space veya z tuşu), ya da yeri inleterek (x tuşu ile ciddi anlamda inletmekten bahsediyorum) yeşilliklerin arasında ilerliyorsunuz. Oyunda size bir şeyler öğretilmesini kesinlikle beklemeyin. Tek bir cümle bile olmayacak ve zekanızı kullanmak zorunda kalacaksınız. Ortalıkta gezinen kurbağaları, kuşları veya yeşilliklerin arasında saklanmanız gerektiği zamanları, kendiniz çözeceksiniz.

Toki Tori 2+ (PC İnceleme)
Toki Tori 2+'da birden bire ortaya çıkan bir yağ tabakası, dünyamızı tehdit altında bırakıyor. Bir nedenden dolayı altın renkli bazı parçaları topluyoruz. Bunların her birini toplamanız çok önemli. Oyunun sonunu, onlar belirliyor. Farkında olmadan "bundan bu olur, bunu buraya çağırırsam, bu baloncuk şuraya beni çıkarır" diyerek sesli düşünmeye başlayacaksınız. Hatta bir süre sonra moniörünüze yaklaşırsanız, şaşırmayın.