Tolkien filminin çekimleri başladı

Furkan Güler 20.10.2017 - 16:04
Usta yazarın hayatını anlatacak filme nihayet başlanıldı.

Fantastik edebiyat dünyasına oldukça fazla eser bırakan usta yazar J. R. R. Tolkien'ın hayatını anlatacak olan filmin çekimleri başladı. İngiltere'de çekilen filmde, söylenenlere göre Tolkien'ın kitaplarını yazarken başından geçen olayları göreceğiz. 1892 - 1973 yılları arasında yaşamış olan Tolkien filminin çekimleri için ise ilk olarak İngiltere'nin Ellesmore Port kasabasında yer alan müzeye gidildi. Filde Tolkien'ı canlandıracak ismin Nicholas Hoult olacağı açıklanmıştı. Aktris Lily Collins'in Edith Bratt, aktör Colm Meaney'in ise Peder Francis'i canlandıracağı filmin senaryosunu David Gleeson ve Stephen Beresford ikilisi yazdı.

Bu sefer Tolkien'ın kendisini beyaz perdede göreceğiz

Ayrıca filmde Tolkien'ın yakın arkadaşlarını, aşkını ve sanatsal ilhamını bulduğu gençlik yıllarına da şahit olabileceğiz. Ayrıca film sırasında, Birinci Dünya Savaşı'na katılan yazarın Orta - Dünya romanlarını yazdıran etkenlerin nasıl oluştuğunu da görebileceğiz. Yapımcılığını Chernin Entertainment firmasından Kris Thykier'ın üstlendiği filmin vizyon tarihi ise henüz belli olmadı.

Şahsen Tolkien'ın, Orta - Dünya romanlarını yazarken nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu merak ediyorum. Sadece bir kitap yazmayıp adeta temelleri olan bir evren oluşturan Tolkien'ın filmi, kitapseverlerin oldukça fazla ilgisini çekecektir.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 19:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.10.2017 20:47
bi adamin ilginc bi biyografisi var guzel yapilirsa izlenir zaten ismi bile izleyicileri sinemaya ceker ama bana orta dunya filmleri cekilemiyor diye yapiyilarmis bunu gibi geliyo
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.10.2017 16:54
ya bırak ne yapalım bunu,kitaplarını çeksinler adam gibi,akşam sıcak yemek yerine,aşçıyı yedirmek gibi birşey bu hatta birebir aynısı
MK Okuru
MK Okuru 21.10.2017 11:40
yalvarıyorum alın bunu burdan
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tolkien filminin çekimleri başladı
İlginizi Çekebilir