Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Sinema ve Dizi Haberleri

Tolkien istifa etti

Daha fazla koruyamadı.

Tolkien istifa etti

J.R.R. Tolkien'in oğlu Christopher Tolkien, geride bıraktığımız günlerde Tolkien Estate yöneticiliğinden istifa ettiğini duyurdu. İstifanın ardından birden fazla kişi ortaya asılsız iddia attı. Ancak istifanın en büyük nedeni olarak son günlerde Amazon'un Yüzüklerin Efendisi isim haklarını satın alması olarak gösteriliyor. J.R.R. Tolkien'in yazdığı eserleri koruma amaçlı kurulan Tolkien Estate'in başına şimdilik kimin geçeceği belli değil. Ancak söylentilere göre yöneticilik koltuğuna Baillie Tolkien veya Michael George Tolkien geçecek.

Christopher Tolkien, Tolkien Estate kurumundan istifa etti

Christopher Tolkien'in 93 yaşına gelmesi ve açık artırma olaylarının yanında davalardan da yorulması, istifanın perde arkasını az da olsa gösteriyor. Son olarak Beren ve Luthien öykülerini bir araya getirmeyi başaran Christopher Tolkien'ın, babasının mirasına güzel bir şekilde sahip çıktığını varsayabiliriz. Umarız yeni gelecek olan yönetici, J.R.R. Tolkien ve Christopher Tolkien'in yaptığı gibi yazılan eserlere hakkını vererek sahip çıkabilir.

Tolkien istifa etti

Şahsen Amazon'un Yüzüklerin Efendisi'nin isim haklarını satın alması sonucunda, kitapları severek okuyan kişileri pek fazla mutlu edemeyeceğini düşünüyorum. Bütçe derdi yüzünden genel kitleye hitap etmesi beklenen Amazon, bakalım nasıl bir proje ile karşımıza çıkacak?

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

Amazon kafadan 1-0 yenik başladı. Reklamlar falan derken 1.5 milyar doları bulacak yatırım söz konusu. Filmlerden daha kaliteli ne sunabilirler ki? Aklımda beni heyecanlandıran bir senaryo var ama mümkünatı yok yapmazlar. Bakalım nasıl bir proje ile karşımıza çıkacaklar.

0 puan
MO
MK Okuru

Arkadaş ne yapıcaksın sende mezara mı götürüceksin ? Bırak millet bu eserleri yaşasın ve yaşatsın.

1 puan
MO
MK Okuru

mezara götürecek değil ama amazon gibi insanları sağılacak inekler olarak gören dev bir firmanın hepimizin sevmiş olduğu kendi babasının eserine ihanet etmesinide istemez değil mi ? Yaratıcı güç ve finans arasındaki dengenin nereye kaydığını farketsen sende sinirlenirdin ama sen diziyi bekle

0 puan
MO
MK Okuru

nihayet,umarım new blood adı altında yeni hikaye çıkar,yüzüklerin efendisi yüzük yok olunca bitecek bir evren değildi

0 puan
MO
MK Okuru

Olmadı bu be..

0 puan
MO
MK Okuru

Shadow of Mordor gibi bireysel bir anlatıma sahip olmaz ve lotr gibi daha geniş bir anlatımla sunulursa hayranları üzeceğini sanmıyorum

0 puan