1/2

Tom Clancy's Ghost Recon Online

Alican Çubukçuoğlu 12.07.2013 - 14:26
Takım olmanın bedavadan verdiği gurur
Platformlar PC
Tom Clancy's Ghost Recon Online
  • Yapımcı - Yayıncı Ubisoft - Ubisoft
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 75
Artılar -Klasik vur-öldür oyunlarından farklı, Ücretsiz olması, Kayma ve siper alma ile ekstra hareketlilik
Eksiler -Görsel ve işitsel alanlarda yenilik eksikliği, El bombalarının sürekli satın alınması gerekmesi, Arayüzün yeteri kadar olgun olmamaması ve karışık olması
Ghost Recon serisinin son oyunu olan Ghost Recon Online, ücretsiz oyunlar arasındaki yerini alıyor. Sadece Uplay hesabı gerektiren Ghost Recon Online, öde-kazan öğeleri de içermiyor.

Üçüncü şahıs açısından oynadığınız oyun, tamamen takım temelli çoklu oyuncu aksiyonu üzerine kurulmuş. Yapımcı firma oyunu sıradan “koş ve vur” oyunlarından farklılaştırmak için hızlı ateş edenin her zaman kazanamayacağı görev temelli maçlar oluşturmayı amaçlamış. Korunmak için farklı objelerin arkasına saklanabildiğiniz oyunda, savaş alanında hızlıca ve vurulmadan hareket edebilmek için kayabiliyorsunuz.

Tom Clancy's Ghost Recon Online
Günümüzün çok daha ilerisinde bir teknolojiye sahip olacağınız Ghost Recon Online’da, gelişmiş silahlar, güç kalkanları, özel aygıtlar gibi oyuna fark katan elementler bulunuyor. Karakterlerinizin dış görünüşlerini değiştirebildiğiniz bu oyunda silahlarınıza da farklı eklentiler takabiliyorsunuz.

Sınıflar
Oyunda Assault (hücum), Recon (keşif) ve Specialist (uzman) olmak üzere oynayabileceğiniz üç sınıf bulunuyor. Bu sınıfların her biri farklı özelliklere sahip ve farklı silahlar kullanabiliyor.

Assault sınıfında bulunan Blitz (yıldırım) kurşun geçirmez kalkanını ile geçici bir süre hızlanarak düşman ateşinin içinden zarar görmeden geçerek düşman hatlarını yarmanıza yarıyor. Heat (ısı) ise uzun fakat dar bir menzildeki düşmanlarınıza yüksek derecede ısı vererek hasar alıp savaşmalarını neredeyse imkansız kılmanıza yarıyor. Yakınındaki takım arkadaşlarına kalkan ve can yenilenmesi sağlayan Assault sınıfı, tüfek, pompalı, tabanca ve el bombası kullanabiliyor.

Tom Clancy's Ghost Recon Online
Recon sınıfı keskin nişancılık yapıyor. Cloak (örtü) ile gizlenerek düşman hatlarının arkasına geçebiliyor ve düşmanlarınıza güzel sürprizler yapabiliyorsunuz. Oracle (kahin) ise yakınınızdaki düşman personelini duvarların arkasında olsalar bile görmenizi sağlıyor. Recon sınıfı ayrıca koşan ve susturucusuz ateş eden düşmanların algılanmasını sağlıyor. Keskin nişan tüfeği, yarı otomatik silah, tabanca ve el bombası kullanabilen Recon, tüfeği sayesinde uzak mesafede en etkili sınıf oluyor ve görünmezlik özelliğiyle yakın dövüşlerde de etkili olabiliyor.

Specialist sınıfı ise bir destek sınıfı tadında. Blackout (karartma) ile düşmanların elektronik sistemlerini etkisiz hale getirebilen Specialist, Aegis (kalkan) ile de takımı düşman mermilerinden koruyabilen bir plazma kalkanı açabiliyor. Takıma cephane ve enerji desteği sağlayabilen Specialist pompalı tüfek, hafif makinalı silah, tabanca ve el bombası kullanabiliyor.