1/2

Tom Clancy's HAWX 2

Emre Egemen 16.08.2010 - 16:07
Bu savaş daha çetin geçeceğe benziyor
Ubisoft'un Yaratıcı Yönetmeni Bogdan Biridinel, "Dünya çapında 1 milyonun üzerinde satan Tom Clancy's HAWX, Ubisoft'un en başarılı yapımlarından biri haline geldi ve HAWX 2 bunu bir kademe daha yukarı çıkartacak" demişti. İşte bu yüzden de 2010'un sonbahar aylarında PC, PS3, Xbox360 ve Nintendo Wii için çıkması planlanan Tom Clancy’s HAWX 2 için beklentiler şimdiden çok üst seviyede...

Uçak simülasyonlarının oyuncular için inanılmaz çekici olduğunu ve aynı zamanda da saç baş yolduran zorlukta kontrol sistemine sahip olduğunu hepimiz biliriz. Bu genellemeyi bozarak, başarılı bir yapım olarak karşımıza çıkabilen bir yapım vardı, bu yapımın adı da 'Tom Clancy's HAWX' idi...

Arcade türünde 2009 yılında piyasaya sürülen yapım, bol aksiyonu, Tom Clancy'nin diğer oyunlarıyla bağlantılı öyküsü ve az sayıda tuşun sağladığı müthiş patlamalarla oyuncuları kendine bağlamayı başarmıştı. İlk oyunda III.Dünya Savaşı'nda, HAWX adı verilen seçkin bir birliğin en başarılı subayı olarak dünyanın her yerinde  savaşıyorduk. Bahsettiğimiz bu savaş, HAWX 2'de biraz daha ileri boyuta taşınıyor.

Tom Clancy's HAWX 2
İt dalaşına yeni oyunda da devam

HAWX 2, ilk oyunda bizlere havada verdiği özgürlüğü daha da arttırıyor. Artık prototip silahlarımızı, düşmanlarımızı alt etmek için daha etkili kullanabileceğiz. F-35'lerin üstün jet motorları yeni oyunda  sadece bize özgü olarak geliştirilen "ultra gizli jet motorlarıyla" değiştiriliyor. Bu özelliğin bize havada daha hızlı ve daha çevik bir uçuş sağlayacağı yadsınamaz bir gerçek.

Oyun severlerin istekleri ancak bu derece gerçekleştirilebilir

HAWX 2'nin yapımcılığını üstlenen Ubisoft Bükreş, ilk oyunda oyuncuların "Keşke bu da olsaydı" dedikleri her şeyi bu oyuna dahil etmiş:

1) Gece Savaşları

İlk oyunda herhalde her HAWX oyuncusu düşünmüştür:  "Şu kara birimlerine bu kadar teknolojik ekipmanla gece saldırsak da gündüz gözüne uçak savarlara  yem olmasak" diye. Sesimiz duyulmuş ki yapımcılar artık gece görüşünü aktif hale getirmişler, böylelikle hem kara ve deniz birimlerine gece saldırarak avantaj sağlayabileceğiz hem de oyun zevkimiz daha üst seviyelere ulaşacak.