1/3

Tom Clancy's HAWX 2 (PS3)

Arda Gündüz 30.09.2010 - 16:18
Motorları it dalaşları için çalıştırın
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, Wii
Tom Clancy's HAWX 2 (PS3)
  • Yapımcı - Yayıncı Ubisoft Romania - Ubisoft
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Simülasyon
Merlin Puanı 77
Artılar Kontrollere kısa zamanda alışılıyor. Aksiyon dolu oynanış insanı havaya sokuyor. Ses ve müzikler ortalamanın üzerinde.
Eksiler Grafik seviyesi yere yaklaşınca azalıyor. Vasat yapay zeka. Senaryo kendini tekrar ediyor.
Uçuş simülasyonları, belki de oynaması en zor oyun türlerinin başında gelir. Eğer türe ve uçmaya merakınız varsa, bir şekilde sebat eder simülasyon kontrollerine alıştırırsınız kendinizi. Olmazsa kontrol cihazı alır ve bir nebze rahatlarsınız. Yetmeyecektir, çünkü koskoca kokpiti bir bilgisayar klavyesine ya da kontrol cihazına sığdırmak neredeyse imkansızdır. Yine de seveni çoktur ve hakkıyla oynanınca çok sağlam vakit geçirtebilir.

Simülasyonların daha düşük seviyedeki uçak oyunları ise, daha çok arcade şeklinde oluyorlar. Belirli bir kontrol sistemiyle uçağı kontrol etmek ve havada kapışmak yetiyor böyle olduğunda. Ubisoft da bunun bilinciyle, 2009 yılında bizlerle H.A.W.X’ı tanıştırdı. Ortalamanın biraz üzerindeydi ve bazı aksaklıklarla birlikte yine de oyun keyfini sağlıyordu. Aradan çok uzun bir süre geçmemesine rağmen, H.A.W.X. 2’yi oynama şansına sahip olduk. Önceki oyunun üzerine birkaç şey koyuyor olsa da, çok önemli bir sıçrama yapamadığını söyleyebiliriz.

Kalkış için hazırız

H.A.W.X. 2’de, Amerikan, İngiliz ve Ruslar’a ait olan birçok uçağı kontrol ediyor ve 20 bölüm boyunca farklı görevlere ve hava savaşlarına katılıyoruz. Hikaye çok yaratıcı değil ve kısır kalıyor. Mücadelemiz daha çok Orta Doğu’da geçiyor. Bir yanda, burada türemiş olan çeşitli elebaşlarını çökertmeye çalışırken, diğer yanda Rusya’dan esrarengiz biçimde kaybolmuş olan nükleer silahların akıbetini araştırıyoruz. Hikaye bölümler arasındaki çeşitli ara videolarla şekillendirilmeye çalışılmış.

Tom Clancy's HAWX 2 (PS3)
Kullanabileceğimiz 32 farklı uçağın olması son derece iyi bir özellik. Bunların içerisinde A-10 Thunderbolt, F-22 Raptor, F-16 Falcon ve SU-27 Terminator gibi seçenekler de bulunuyor. Her uçağın kendine has manevra kabiliyeti, hızı ve silah sistemleri bulunuyor. Bölümlere göre farklı özelliklerde uçakları kullanabiliyor ve onların yeteneklerinden faydalanabiliyoruz. Ana senaryo modunun dışında, oynanabilecek Survival ve Free Flight mod’ları bulunuyor. Survival’da üzerimize saldıran uçaklara karşı hayatta kalmaya çalışıyoruz. Free Flight’ta ise çatışma yapmaksızın, haritalar üzerinde uçma ve her yeri yukarıdan görme şansına sahip oluyoruz. Multiplayer sistemine gelince, dört kişiye kadar co-op ve sekiz kişiye kadar online olarak oynanabiliyor. Multiplayer sistemi, H.A.W.X. 2’nin en çok öne çıkan özelliklerinden biri olarak nitelendirilebilir.