Tomb Raider 2 filminin yönetmeni belli oldu

Özgür Deveci 26.01.2021 - 19:09
Oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden biri olan Tomb Raider serisinin ikinci filmini Misha Green yönetecek.

Lovecraft Country ve Underground yapımlarının senaristi Misha Green, Tomb Raider serisinin ikinci filmini yönetmeye hazırlanıyor. Küresel gişede yaklaşık 275 milyon dolar hasılat elde eden filmde Alicia Vikander, Lara Croft rolünü yeniden canlandıracak. Green, projeyle ilgili heyecanını Twitter'da paylaşarak, filmin hikayesini emojilerle yayınladı.

Tomb Raider serisinin yeni film uyarlamasının ilki 16 Mart 2018 tarihinde vizyona girdi. Evan Daugherty ve Robertson-Dworet'in hikâyesinden ilham alınarak çekilen filmin senaryosunu ise Geneva Robertson-Dworet ve Alastair Siddons kaleme aldı. Şeytanın Oteli serisinden tanıdığımız Roar Uthaug imzasını taşıyan filmin oyuncu kadrosunda ise Alicia Vikander (Lara Croft), Dominic West, Walton Goggins, Daniel Wu, Kristin Scott Thomas, Hannah John-Kamen, Derek Jacobi ve Josef Altin gibi ünlü isimler bulunuyordu.

Tomb Raider 2 filminin yönetmeni belli oldu

Tomb Raider 2 filminin yönetmeni Misha Green oldu

Misha Green, Jordan Peele ve JJ Abrams ile birlikte Matt Ruff'un romanından uyarlanan Lovecraft Country dizisinde yazar ve yapımcı olarak rol almıştı. Oyuncu kadrosunda Jonathan Majors, Jurnee Smollett, Michael K. Williams, Courtney B. Vance, Aunjanue Ellis ve Wunmi Mosaku'nun rol aldığı bilim kurgu dizisi, geçtiğimiz hafta beş Critics Choice adaylığına layık görüldü. Green ayrıca, daha önce Smollett'in de rol aldığı WGN'nin Underground filminin senaryosunu yazmıştı.

Tomb Raider, Green'in ilk uzun metrajlı filmi olacak. Ancak ünlü senaristin, Netflix yapımı The Mother (Green'in yazıp yapımcılığını yaptığı) dahil olmak üzere bir dizi projede ismi yer alıyor. Green, Warner Brothers'ın Cleopatra Jones ve Makeready'nin The Gilded Ones'ın yapımcılığını üstleniyor. Tomb Raider'ın yapımcılığını ise The Cantillon Company aracılığıyla Graham King ve Elizabeth Cantillon yapacak. MGM'nin yeni Tomb Raider filmi, stüdyonun dağıtım ve pazarlama ortak girişimi United Artists Releasing aracılığıyla ABD'de, Warner Bros. aracılığıyla da uluslararası sinema salonlarında gösterime girecek.

Yeni serinin ilk filmi yaklaşık 100 milyon dolar bütçe ile küresel çapta 274 milyon dolar gişe hasılatı elde etti ve hem aynı adlı 2001 filminden hem de 2003 devam filminden daha iyi performans gösterdi. Paramount Pictures tarafından dağıtılmayan ilk Tomb Raider filmi olarak, 14 Mart 2018'de İngiltere'de gösterime girdi. İki gün sonra da 16 Mart 2018'de Amerika Birleşik Devletleri'nde Warner Bros. Pictures tarafından RealD 3D, IMAX 3D, IMAX ve 4DX olarak sinemaseverler ile buluştu.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 07:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2021 00:20
Uwe Boll isterdi gönül...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tomb Raider 2 filminin yönetmeni belli oldu
İlginizi Çekebilir