1/3

Tomb Raider ön inceleme

Murat Sağlam 23.06.2011 - 16:49
Lara Croft "taş" gibi geliyor
Duyurulduğu günü hatırlıyorum... Önce "yine mi Tomb Raider ya yeter!" düşüncesi akıllardan geçti ama ardından oyunun yapımcı firmasının değişmesi bir umut verdi bizlere. Sonuçta ömrü hayatı Lara Croft ile birlikte geçen, Tomb Raider ile yatıp kalkan bir neslin çocuklarıydık biz değil mi?

Tomb Raider ön inceleme
Ardından geçen zamanda Square Enix, hiçbir şey söylemeyerek bizleri merakta ve muallakta bırakmaya devam etti. Sonra ilk ekran görüntüsü geldi. Lara kızımız evrim geçirmişti. Aslında geçirdiği şey evrimden öte devrim denilebilecek düzeydeydi. Dünyanın sayılı zenginlerinden olan seks bombası Lara Croft gitmiş, yerine üstü başı pislik içerisinde çıtı pıtı bir kızcağız gelmişti.

Bu durum önce tabii ki tepki çekti. Sonuçta Square Enix kendinde böyle bir hakkı nasıl bulabilirdi ki? Lara Croft değil başka bir kadın koysaydınız bari dedi insanlar. Bazıları ise bu yeni 21 yaşındaki çıtır kadına aşık olma yoluna gitti. Seks bombası olmayabilir ama "evlenilecek kadın yahu" diyen birçok insan tanıyorum forumlarda.

Tomb Raider ön inceleme
Sonuç olarak hepimiz bu yeni yüze alıştık ve içimizden biri olarak görmeye başladık. Peki Lara Croft bu kadar değiştiyse, Tomb Raider nasıl olacaktı? Oyunun her şeyi değişecek miydi? Yayımlanan videolara kadar hiçbir fikrimiz yoktu ama artık oldukça kesin fikirlere sahibiz.

Evet oyun tamamen değişti. Artık iki elinizde sonsuz mermisi olan silahlarla mağara içlerinde dinazor avlamak yok. Artık hayatta kalmaya çalışan ve bunun için gerçekten ağır bir mücadeleye girmesi gereken Lara Croft var...