Tomb Raider yapımcısı görevinden ayrıldı

Ersin Kılıç 16.12.2015 - 14:25
Crystal Dynamics'in tepe ismi görevi bıraktı
Rise of the Tomb Raider gerçekten keyifli bir oyun. En azından büyük bir sıçrama yapmasa da Reborn kadar keyifli bir sunuma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ama oyunun tek bir konsola özel olarak çıkması satış anlamında bu başarısını biraz gölgelemişe benziyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapılmış ve oyunun satışlarından Square Enix'in çok memnun olmadığı dile getirilmişti.

Tomb Raider yapımcısı görevinden ayrıldı
Bugün ise çok daha önemli bir haber ortaya çıktı. Oyunu yapan firma Crystal Dynamics'in patronu yani Tomb Raider'ın tepe ismi olan Darrell Gallagher bu görevinden ayrıldığını açıkladı. Crystal Dynamics dışında Square Enix'in batı odaklı firmalarında önemli rol oynayan ismin bu ayrılışı Square Enix tarafından doğrulandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Square Enix CEO'larından Phil Rogers "İnanılmaz işler yapmamıza yardımcı oldu. Square Enix adına yapmış olduğu sıkı çalışma ve efor için kendisine çok teşekkür ediyorum." sözleri ile Gallagher'a iyi dileklerini iletti. Boşalan koltuğu ise hali hazırda firmada önemli roller oynayan Scot Amos ve Ron Rosenberg ikilisi dolduracak.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 16:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
makaleLe
makaleLe 17.12.2015 09:55
Satış politikaları vizyon sahibi ve projelendirebilen insanları savuruyor. Ama herkes kojimaya üzülüyor. Aslında gerçekten yaptığı işte vizyon olan onlarca kojima var. Her birisi düşüncelerini hayata geçiriyor o türlü veya bu türlü ama işte satış politikaları herşey demek isterse yıl boyunca her daldan yılın onyılın yüz yılın oyununu yap fark etmez, satmadımı o firma için gözünde bir değeri yoktur. Bu tomb raider bu şekilde ilk çıktığında devam oyunu için şu kadar satarsa diye kendilerine bi limit koydular ama 2. işlerinde microsoftan aldıkları parayla kaldılar belkide anlaşma sandığımız kadar karlı değildi kim bilir ama ortada bir satış politikası hatası var besbelli falautla aynı zamanda çıkan sezonda karambole getirilen bi oyun olarak raflarda. Gözleri ps4 e çıkartabilecekleri tarihtedir eminim. neyse ne hep bir şeyler başarısız olarak görülüyor ama o başarısızlık kavramı genel değil o başarasızlık para konusunda bir konu ve her ne kadar bizi doğrudan ilgilendirsede bir okadar da bizi alakadar etmiyor böylede bir çelişki
MK Okuru
MK Okuru 17.12.2015 11:59
Yüzyılın oyununu yapıpda o oyunun satmaması diye birşey olamaz, mantık hatası tarihte çok az oyun var çok iyi olupta az satan, zaten dediğin gibi yanlış zamanda piyasaya soktular oyunu aynı hatayı ps4 te uncharted a yakın bir zamanda çıkarmazlarsa ps4 ve pc de toplam 4 milyonu rahat geçer.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.12.2015 11:20
kendileri kaşındılar xbox'a kısıtlı oyun mu yapılır xbox one satışları ortada ps4 gene aldı başını gitti. oyunun suçu olduğunu sanmıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2015 19:02
xbox'ın dandik satışları yüzünden ocaklar sönüyor. Batan gemiye atlarsan olacağı bu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2015 16:53
adamcağız haklı devasa bir oyun yaptılar, microsoft politikaları yüzünden ve fallout 4 çıkışına denk gelmesinden dolayı kaotik diyebileceğimiz bir tabloyla karşılaştılar. oyunu oynamadım ama beğenilmiş aslında, bildiğim kadarıyla 2013 başından beri geliştiriliyordu. falloutla aynı gün oyun mu çıkar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2015 14:35
Resimdeki arkadaşı Darrell Gallagher mi sandınız? Resimdeki Zachary Levi nam-ı değer Chuck.
Lincourt
Lincourt 16.12.2015 14:59
Hoba, arkada TR görünce nasıl benzetmişim yahu. Düzenledim, teşekkürler :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tomb Raider yapımcısı görevinden ayrıldı
İlginizi Çekebilir