Tomonobu Itagaki'den çarpıcı açıklamalar

Uğur Nayır 28.07.2011 - 12:10
Japon oyun endüstrisini yerden yere vurdu!
Dead or Alive'dan tanıdığımız ve Ninja Gaiden'ın serisine yeniden hayat veren, mimari olan Tomonobu Itagaki, Japon oyun endüstrisi hakkında ilginç ve konuşulacak açıklamalar yaptı. Itagaki demeç verdiği yeni röportajında, Amerikalı ve Avrupalı meslektaşlarıyla Japonları karşılaştırdığında, sosyal beceri ve oyun geliştirmede bilgi eksiliği açısından Japon oyun piyasasındaki yöneticileri azarladı ve ateş püskürdü.

Tomonobu Itagaki'den çarpıcı açıklamalar
Itagaki konuşmasına şöyle devam etti, "Japonya'daki, yönetici insanlar neler yapılacağını biliyormuş gibi davranıyorlar. Oyunları sevdiklerini söylüyorlar, aslında ne yapılması gerektiğini bilmiyorlar. Verdikleri talimatlar, şu kadar zamanınız var, bu kadar bütçeniz var ve ne olursa olsun çok sayıda kopya satmak zorundasınız. İşlevsel değiller."

Ünlü yapımcının bu açıklamalarına nasıl bir karşılık gelecek belli değil. Itagaki, bu sıralarda yeni oyun stüdyosu Valhalla Game'de Devil's Third isimli projesini geliştiriyor. TPS kamera açısını kullanan Devil's Third'te yakın dövüş silahları ve ateşli silahlar yer alacak. Bolca kan göreceğimiz oyunda, vücutlar kılıçlarla kesilip, parçalara ayrılabilecek. Oyun, Darksiders 2'nin grafik motoruyla hazırlanıyor. PC, X360, PS3 ve Wii U platformlarında boy gösterecek olan Devil's Third'ün 2013'ün başlarında çıkması bekleniyor.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 08:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tomonobu Itagaki'den çarpıcı açıklamalar
İlginizi Çekebilir