Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

Tomonobu Itagaki'den çarpıcı açıklamalar

Japon oyun endüstrisini yerden yere vurdu!

UN Uğur Nayır Editör 28 Temmuz 2011 Okuma süresi: 1 dk
Tomonobu Itagaki'den çarpıcı açıklamalar
Dead or Alive'dan tanıdığımız ve Ninja Gaiden'ın serisine yeniden hayat veren, mimari olan Tomonobu Itagaki, Japon oyun endüstrisi hakkında ilginç ve konuşulacak açıklamalar yaptı. Itagaki demeç verdiği yeni röportajında, Amerikalı ve Avrupalı meslektaşlarıyla Japonları karşılaştırdığında, sosyal beceri ve oyun geliştirmede bilgi eksiliği açısından Japon oyun piyasasındaki yöneticileri azarladı ve ateş püskürdü.

Tomonobu Itagaki'den çarpıcı açıklamalar

Itagaki konuşmasına şöyle devam etti, "Japonya'daki, yönetici insanlar neler yapılacağını biliyormuş gibi davranıyorlar. Oyunları sevdiklerini söylüyorlar, aslında ne yapılması gerektiğini bilmiyorlar. Verdikleri talimatlar, şu kadar zamanınız var, bu kadar bütçeniz var ve ne olursa olsun çok sayıda kopya satmak zorundasınız. İşlevsel değiller."

Ünlü yapımcının bu açıklamalarına nasıl bir karşılık gelecek belli değil. Itagaki, bu sıralarda yeni oyun stüdyosu Valhalla Game'de Devil's Third isimli projesini geliştiriyor. TPS kamera açısını kullanan Devil's Third'te yakın dövüş silahları ve ateşli silahlar yer alacak. Bolca kan göreceğimiz oyunda, vücutlar kılıçlarla kesilip, parçalara ayrılabilecek. Oyun, Darksiders 2'nin grafik motoruyla hazırlanıyor. PC, X360, PS3 ve Wii U platformlarında boy gösterecek olan Devil's Third'ün 2013'ün başlarında çıkması bekleniyor.
Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (4)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

PS1 ve PS2 döneminde Japonlar 1 numaraydi. PS3 döneminde Avrupa ve Amerika FPS oyunlariyla sektörü ele geçirdiler. Japonlar FPS yapamadiklari için kaybolup gittiler yeni nesilde.

0 puan
MO
MK Okuru

evet pes ,silent hill,resident evıl,gt 5 bunlar son oyunlarıylada gösterdiler sıkıntı içinde oldukları kesin.bunlardan bi gt yi severim.şuan içindünyanın en iyi oyun stüdyolarından biri de ellerinde yalnız.o da team ico(japan studio).şuan avrupalı yapımcılar çıkışta.

0 puan
A
alex59 Büyü Kâtibi

Capcom ve Konami bunların en büyük örneği. Itagaki san doğru söylemiş.

1 puan