Tony Hawk’s Pro Skater 3+4 Remake resmen rafa kaldırıldı

Atıf Doğan Özcan 21.06.2022 - 13:13
PlayStation 1 ve 2’nin efsane oyunları arasında yer alan serisinin, bir kez daha canlanması için düşünülen Tony Hawk’s Pro Skater 3+4 Remake rafa kaldırıldı.

Efsane oyun serisinin devam etmesi için her şey hazırdı fakat bir türlü devamı gelmedi. Firma, Tony Hawk’s Pro Skater 3+4 Remake projesinin oyuncular tarafından merakla beklediğini biliyor ama yapacak ekibi bir türlü bulamadılar.

Tony Hawk’s Pro Skater 3+4 Remake bekleyenlere kötü haber

Tony Hawk yaptığı bir canlı yayında, 2020 yılında serinin en sevilen oyunları olan Tony Hawk’s Pro Skater 3+4 Remake olarak devam etmesinin planlandığını doğruları. Ancak projenin, Activision’nın serinin geliştiricisi olan Vicarious Visions’ı resmi olarak Blizzard ile birleştirme kararından sonra tamamen öldüğünü açıkladı.

Tony Hawk’s Pro Skater 3+4 Remake resmen rafa kaldırıldı

Kaykay dünyasının efsanesi olan Hawk, aynı zamanda THPS 1+2’de kıdemli tasarımcı olarak görev yapan eski Neversoft tasarımcısı Andy Gentile ile bir canlı yayın sırasında serinin Remake çalışmalarının durdurulması konusunda uzunca bir konuşma yapmıştı. Hawk, “Planlanma şu şekildeydi, THPS 1+2’nin piyasaya sürüldüğü güne kadar 3 ve 4 için Remake çalışması planlanıyordu. Fakat sonra Vicarious bir şekilde söndürüldü ve başka geliştiriciler arandı, sonrasında proje tamamen bitti.” diye açıklama yaptı.

Hawk’a göre, Activision diğer geliştiricilerden yapılan Tony Hawk’s Pro Skater oyunları için aldığı tekliflerden bir türlü etkilenmedi, bu nedenle proje bir türlü hayata geçmedi. Firma serinin devamı konusunda Vicarious’a güvendikleri kadar kimseye güvenmediler. Hawk, “Ortalık yatışınca belki seri devam eder, çünkü 20 yıl sonra THPS 1+2 yapacağımız aklımdan geçmezdi ama oldu.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Tony Hawk’s Pro Skater 3+4 Remake resmen rafa kaldırıldı

Vicarious Vision, 1990 senesinde kuruldu ve 2005 yılında Activision tarafından satın alındı. Firma Tony Hawk’s Pro Skater 1+2’nin piyasaya sürülmesinin ardından sadece birkaç sonrasında Ocak 2021’de geliştirici ekibin Blizzard ile birleştirildiğini duyurdu. Yaklaşık olarak 200 çalışanıyla Vicarious Vision resmen Blizzard’ın çalışanı oldu. Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 serinin bu zamana kadar en yüksek puan alan oyunu oldu ve yine serinin en yüksek ilk ay satışını elde etti.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2022 13:49
Nostalji güzel şeydir ama maksimum 1 hadi 2 saat keyiflidir sonra dönüp bakmazsın bir daha, pro skater 1-2 remake güzel ürünler ama işte nostalji için o kadar par harcamak ve 2 saat geçirmek cık! ama belki en uzun switch'te oyananabilir tony hawk's ama o da sıkar en nihayetinde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tony Hawk’s Pro Skater 3+4 Remake resmen rafa kaldırıldı
İlginizi Çekebilir