Top Gun: Hard Lock

Hasan Uğur Nayır 14.11.2011 - 17:29
Çaylağın macerası
Çocuktum ufaktım, Tom Cruise, Kelly McGillis ve Val Kilmer’ın başrolünde oynadığı Top Gun filmi vizyona girmişti. Berlin’in ünlü parçası Take My Breath Away dillere dolanmıştı. O zamanlar sinemada seyredemedim, ancak yıllar sonra televizyonda denk geldi karşıma. Pilotluk hayalleriyle yanıp tutuşurken hayat başka yerlere sürükledi beni. Hayatımdan daha fazla bahsetmeden konuya geçiş yapalım. Eski filmlerin yeniden çevrilmesine veya oyunlarının yapılmasına aslında alıştık. Headstrong Games, bundan yola çıkarak Top Gun: Hard Lock’ı hazırlıyor, ne güzel de yapıyor!

Maverick’e selamlar!

Oyun eski moda arcade tarzda uçuş simülasyonu olarak hazırlanıyor. Konu ise alternatif kurgusal devam. Filmde başkarakter Maverick ve arkadaşları eğitmen olmuşlardır. Biz de haliyle onların yetiştirdiği çaylak rolüne bürünüyoruz. Yapım rahat ve kolay kontroller sunacak, genel olarak gözüken bu şekilde. Havada hareket için birçok seçeneğiniz olacak, özel hileler ve hareketler yapabileceksiniz. Uçağın hızını öldüren ünlü “Kobra Duruşu” yapabilecekleriniz arasında mesela.

Top Gun: Hard Lock
Top Gun: Hard Lock’ta ismini de veren “Hard Lock” sistemi var. Düşmanların arkasına geçip, uçağı kilitleyince kamera sinematik açıya geçecek. Ace Combat: Assault Horizon’da bu sistemin benzeri vardı. İt dalaşında sinematik açılar devreye giriyordu, ona benzer diyebiliriz. Kilitlenen düşmanlarla birlikte uçağınız otomatik olarak uçacak. Kilitleme sekansı içinde makineli tüfek düşmana zarar verecek, ancak füze kilitleme işi için biraz daha uğraşmak gerekecek. Eğer Hard Lock uzun sürerse işi tamamlamak için devreye Quick Time Event (QTE) girecek. Avcı olarak devam etmek isterken, av da olabilirsiniz. Bu durumda da önemli manevralar ve QTE özelliği ön planda.

Uçak kullanma kılavuzum nerede?

Rakibi havada patlatmak sahnede kazandırıyor, asıl skor yapma ise Hard Lock işinde gizli. Ne kadar bu sisteme girerseniz o kadar daha çok puan kazanacaksınız. Multiplayer 16 kişiye kadar destek sağlayacak. Yapımda kötü bir yön olduğu söyleniyor, kilitleme sistemi her uçak modeli için destekli olmayabilir. Bazılarında eski yöntemleri konuşturmak gerekebilir. Yayımlanan ekran görüntüleri de fena değil. Daha önce The Lord of the Rings: Aragorn's Quest ve The House of the Dead: Overkill projelerine imza atan Headstrong Games oyun üzerine titriyor. Top Gun isminin altından kalkmak ve en iyisini sunmak için çalışıyor. Bunun sonucunu 2012 bahar aylarında göreceğiz. Top Gun: Hard Lock, PC, X360 ve PS3 için piyasaya sürülecek.
Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2024 08:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Top Gun: Hard Lock
İlginizi Çekebilir