Torchlight 2 vs Diablo 3

Yiğit Teker 26.09.2012 - 15:30
Sizler için karşılaştırdık
Bildiğiniz üzere Blizzard North firmasından ayrılan Diablo 1 ve 2'nin yapımcıları Runic Games'i kurdu.  Bu firma daha sonradan Torchlight adlı başka bir Aksiyon RPG oyunu geliştirdi.  Sizler için Blizzard firmasının, ilk oyunun geliştiricilerinden bağımsız yaptığı Diablo 3 ve Diablo 1 ve 2'nin asıl geliştiricleri tarafından yapılan Torchlight 2'yi kıyasladık.

Kıyaslamanın basit şablonu aşağıdadır.

Torchlight 2 vs Diablo 3
Oynanabilir karakter sayısına bakıldığında Diablo 3, Torchlight 2'ye nazaran daha fazla oynanabilir karakter sunuyor. Buna rağmen Torchlight 2 sizlere saç, yüz düzenlemeye izin veriyorken, Diablo 3 standartlarından şaşmıyor.

Stat, ve skill dağılımı olarksa sevilen sistem ise Diablo 2 sistemi. Yetenek ve statlarınızı kendinizin verebilmesi farklı taktik avatanjlarını da beraberinde getiriyor. Bu etabında galiba bu yüzden Torchlight 2 oluyor.

Görsel zevk olarak kullanıcı tercihine kalan oyunlar, farklı beğenilere hitap ediyor. 2 oyununda Teknik desteği son derece iyi.

Yancı sistemini olarka düşünüldüğünde Torchlight 2 farkını açık ara belli ediyor. Torchlight 2 pet sistemi ile sizlere 7 farklı tercih sunarken, Follower sistemi ile Diablo 3 size sadece 3 adet yardımcı sunuyor.

Oyunların ikiside Online ve Co-op modunu destekliyorlar. Ne yazık ki Diablo 3 offline modu desteklemediğinden ötürü, LAN moduna da destek veremiyor.

Diablo 3 için ilerleyen zamanlarda gelecek bir ek paketle PVP sistemi kullanılabilir olacak. Fakat 2 oyunda şu an için böyle bir sistem barındırmıyor.

Kullanılar için büyük sorulardan biri oyuna para harcamam gerekiyor mu? Torchlight 2'de bu şekilde bir sistemi desteklemiyor. Diablo 3 içeriğindeyse bu şekilde bir zorlama mevcut değil. Yinede Auction House sisteminin paralı bölümü PVP gelmesi ile beraber cüzdanı kabarık olanlara elbetteki artı bir puan kazandıracak.

İki oyun da Hardcore Moda'a sahipken, aynı zorluk seviyelerini de destekliyor.

Torchlight 2'nin bir eksiği meslek sistemi. Diablo 3, sizlere Jewelcraft ve Blacksmith mesleklerini öğrenmenize izin veriyor. Bu sayede gem kalitesini artırabilir yada zırh ve silah yaratabilirsiniz.

Fiyat olaraksa Torchlight 2 kullanıcı dostu.  35 TL fiyatlandırması ile Diablo'yu pahalı gösteren oyun bu alanda rakibine ezici üstünlük götürdü.

Yine de kararı sizlere bırakıyoruz. Sizin galibiniz hangisi?
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 09:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Torchlight 2 vs Diablo 3
İlginizi Çekebilir