1/2

Total Conquest (Mobil İnceleme)

Hakan Bozdemir 25.10.2013 - 16:50
Bir Roma efsanesi
Tekrardan yeni bir mobil inceleme ile karşınızdayım. Yine Gameloft’un geliştirmiş olduğu bir oyunu inceleyeceğiz. Mobil platformda üstünlüğü bulunan Gameloft iyi bir iş çıkarmış gibi görünüyor. Total Conquest adlı strateji oyunumuzun incelemesine isterseniz arayüzü ile başlayalım.

Total Conquest’in arayüzü kolay ulaşılabilinir ve basit bir şekilde hazırlanmış yani her şey elinizin altında bulunuyor. Zaten oyun ilk başta sizlere neyin nerede olduğunu ve nasıl kullanılacağını kısaca gösteriyor. Clash of Clans oynamış oyuncular hiç sorun çekmeyecektir bu oyunu oynarken. Neredeyse birebir aynı diyebilirim. Sadece biraz daha gladyatör havası bulunuyor.

Total Conquest (Mobil İnceleme)
Kolay ve anlaşılabilir
Sistemi ise çok basit ve anlaşılabilir. Çiftlik ve yiyecek deposu inşa ederek para ve yiyecek kazanıyorsunuz. Bunlarla da yapılarınızı güçlendirip, askerler çıkartabiliyorsunuz. Daha sonra yarattığınız askerler ile savaşlar veya görevler yaparak daha fazla altın ve yiyecek kazanmaya başlıyorsunuz. Daha sonra yeterli seviyeye ulaşınca forum kuruyorsunuz. Kurduğunuz bu forum ile birlikte isterseniz kendi lejyonunuzu kuruyorsunuz, isterseniz de oyuncuların kurduğu lejyonlara katılıyorsunuz.

Sistem bu şekilde ilerliyoır tüm oyun boyunca. Peki bu sistem tam olarak nasıl gelişiyor? Yukarıda kısaca belirtilmiş, ben hiçbir şey anlayamadım diyenler olabilir. Onlar için şöyle uzun uzun açıklayayım.

Total Conquest (Mobil İnceleme)

Şehir merkezi bizim her şeyimiz!

En önemli yapımız şehir sarayımız. Şehir sarayını yükselttiğimiz zaman şehrimizin kalitesi artıyor ve yükseltebildiğimiz şeyler çoğalıyor. Bazı binaları açmak için de şehir merkezini belirli bir seviyeye çıkartmak gerekiyor. Yani her şey şehir merkezinden geçiyor. Şehir merkezini yükselttikten sonra dediğim gibi diğer binaları yükseltiyorsunuz.

Öncelikli olarak villa ve çiftlik yapmanız gerekiyor. İhtiyaçlarınızın yarısını buralardan karşılıyorsunuz. Daha sonra ise altın deposuna ihtiyacınız olacak. Sonuçta şehir merkezindeki kasanın bir limiti var. Tüm altınları oraya sığdıramazsınız. Yeterli sayıda altın deposu inşa ettikten sonra düzenli olarak altınlarınızı ve yiyeceklerinizi topluyorsunuz. E tabii ki yiyeceklerinizi de depolamanız gerekiyor. Onlar için ise yiyecek depoları inşa ediyorsunuz.