1/3

Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai

Murat Halilbeyoğlu 22.03.2012 - 17:04
Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi
Platformlar PC
Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai
  • Yapımcı - Yayıncı Creative Assembly - SEGA
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Gerçek Zamanlı Strateji,Sıra Tabanlı Strateji
Merlin Puanı 81
12 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%53
Artılar Tarihi bir hikayeyi olabildiğince güzel bir şekilde aktarmış, özellikle yeni birimlerin sesler (top, tüfek, vs.) oldukça güzel, dengeli oyun yapısı, liman ve kale korumaları
Eksiler Hala uzun yükleme süreleri, bazı yenilikler (özellikle demiryolu) yarardan çok zarar veriyor, aynı görüşe sahip fraksiyonların sizlere çok sık savaş açması
Creative Assembly’nin yeni epik hikayesi Shogun 2 için çıkan son ek paket Fall of the Samurai artık bizlerle birlikte. İlk göz ağrısı Shogun için elde edilen ilgiyi hiç unutmayan Creative Assembly’nin bu yeni oyuna gelen son ek paketi de tıpkı Rise of the Samurai gibi başlı başına bir oyun olmuş. Peki Shogun 2 gibi beklentileri tam anlamıyla karşılayan bir ek paket mi? Gelin bir bakalım.

Bir kılıç vardır bir de katana
2003 yılında akiyon oyuncusu Tom Cruise’un başrolünde rol aldığı Son Samuray ile aynı hikayeye sahip olan Fall of the Samurai, Shogun 2’den 300 yıl sonrasında geçiyor. 1868 yılında Japonya’’daki Boshin Savaşı sırasında geçen olayları temel alan ek pakette her tekere çomak sokmayı seven Batı’nın Japonya’ya da bulaşması ile ortaya çıkarttığı karışıklığı yaşatıyor bizlere. Batı ile yapılan anlaşmalarla çaktırmadan esi hale düşmeye başlayan Japonya’da Tokugawa Shogunate’e karşı sevgisizlik boy göstermişti. Güneyli birkaç klan en sonunda imparatora karşı ayaklanma başladı.

Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai
İşte biz de bu şekilde oluşan bir gelişmede oyundaki altı fraksiyondan bir tanesini seçerek Japonya’nın geleceğinin Batı’nın eline mi geçeceğini yoksa Japon geleneklerinde mi kalacağını belirleyeceğiz.

Yeni DLC’nin esas özelliği iç savaşta birisi geleneklere diğeri yeniliğe bağlı kalan iki ayrı görüşü oynamak olsa da mekanik açıdan bu mantık oldukça sık bozulabiliyor.

En basitinden samuraylar tarafını seçtiğinizde aynı görüşteki diğer fraksiyonlar size çok sık olarak savaş açıyorlar. Eğer daha kendi aramızda birlik olamayacaksak ne diye savaşıyoruz ki?