1/2

Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai

Murat Halilbeyoğlu 5.02.2012 - 18:48
Teknoloji bir efsaneyi yok ederse
Geçtiğimiz yıl çıkan ve Total War tutkunlarının uzun süreli isteklerine oldukça güzel yanıtlar veren Shogun 2: Total War’ın yeni bir ek paketi olarak çıkmaya hazırlanan Fall of the Samurai, adından da anlaşılacağı gibi bir çağın sonunu sizlere sunuyor.

Fall of the Samurai her ne kadar Shogun 2 başlığı altında çıksa da kendisine yeni bir oyun gözü ile bakabiliriz. Nitekim bizlere ulaşan Steam Preview versiyonunun bile 22 GB’lık bir boyuta sahip olduğunu düşünürseniz bu pek de yanlış olmaz. Öte yandan FotS’nin bir güzel noktası ve bu fikrimizi destekleyen yanı da tek başına oynanabiliyor olması. FotS’yi oynamak için Shogun 2: Total War oyunun kendisine ihityacınız olmayacak.

Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai
Oyunu yükleyip açtığınızda herşey Shogun 2’nin başlangıcı gibi, hatta ilk giriş videosu bile aynı. Ana menüden yeni senaryo bölümünü seçtiğinizde ise buradan ana oyun, Rise of the Samurai ve Fall of the Samurai ek paketlerine ulaşabiliyor ve elinizde olanları oynayabiliyorsunuz. Dediğim gibi eğer diğer iki oyuna sahip değilseniz FotS’yi yüklediğinizde sadece o aktif olarak gözükecek.

Peki yeni ek pakette neler var? Klasik bir ek paket özelliklerinin yanında çok da fazla birşey getirmiyor. Tahmin edebileceğiniz gibi teknik ve mekanik anlamda bir farkı yok, ama grafiklerin aynı güzellikte, savaş mekaniklerinin de aynı akıcılık ve sağlamlıkta olduğunu söyleyebiliriz.

Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai
Öte yandan yeni ek paketimiz ile birlikte oyuna 6 yeni klan katılıyor. Bunları iki fraksiyon olarak görebiliriz. İlk oyundan bu yana geçen zamanı hesaba kattığımızda artık bir imparatorluğa doğru ilerleyen Japonya ve onun, Batı’nın kölesi olmasını reddeden Shogun’lar olarak gruplaşmalar devam ediyor. Shogun klanları içinde;  Aizu, Nagaoka, Jozai bulunurken İmparatorluk tarafında Choshu, Satsuma, Tosa klanları yer alıyor. Savaşçıları kıyafetlerinden de hangi kalnın İmparatorluk taraftarı hangisinin Shogun taraftarı olduğunu anlamak da elbette mümkün.