1/3

Total War: Warhammer 2

Hakan Hervenik 25.09.2017 - 17:06
Old World hiç bu kadar kanlı savaşlar görmedi.
Platformlar PC
Total War: Warhammer 2
  • Yapımcı - Yayıncı Creative Assembly - SEGA
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Strateji
Merlin Puanı 88
13 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%75
Artılar -Haritanın büyüklüğü -Uzun süren Campaign -Irkların kendilerine özel mekanikleri
Eksiler -Karışık arayüz -Dengesiz kahramanlar

Total War: Warhammer, daha iyi, daha büyük ve daha iddialı olarak tekrar karşımızda. En sevilen fantastik evrenlerden olan Warhammer, aslında bir mega evren diyebiliriz. Birbirinden farklı paralel evrenler, farklı zaman çizelgeleri ve farklı hikayeler barındıran Warhammer, büyük bir evrene sahip. İsterseniz 40K serisindeki gibi baştan aşağı teknolojik teçhizatlar ile donanmış bir Space Marine olabilir, orta çağda bulunan bir Elf ya da sanayi devrimindeki Londra'da bir vampir avcısı olabilirsiniz. Warhammer evreni işte o kadar büyük.

Warhammer'ın en beğenilen özelliklerinden biri ise aşırı kanlı ve vahşet içeren ve sürekli devam etmekte olan savaşlardır. Total War oyunlarının genelinde strateji ve diplomasi önde tutulurken, Warhammer'da tam tersi yaşanıyor. Belki de ilk oyunun başarısını buna verebiliriz. Yalan olmasın, Sega ve Creative Assembly YouTube üzerinden yeni oyun duyurusuna hazırlanırken aklımda Warhammer 2 yoktu. Herkes gibi ben de Medieval 3 duyurusunu bekliyordum. Warhammer 2'ye de bir o kadar sevindim diyebilirim.

Total War: Warhammer 2
Üçleme olarak gelecek olan Total War: Warhammer serisinin ikinci oyunu olan Warhammer 2, ilk oyuna gere kendini epey geliştirmiş. Yeni mekanikler, geliştirilmiş grafikler, muhteşem bir yapay zeka, çevre unsurları, hepsi bir pakette toplanmış ve ismi Warhammer 2 koyulmuş. Oyunda şimdilik dört adet ırk bulunuyor. Bu ırklardan kısaca bahsetmek gerekirse, ilk olarak karşımızda High Elves var. Kendilerini beğenmiş bir topluluk olan High Elves, tanrıları Old Ones'ın bir zamanlar favorileriydi. Warhammer dünyasının Orijinal tanrıları olan Old Ones, aynı zamanda bu Elflere Ulthuan isimli bir ada vermiş. Gelişen olaylar sonucunda kendilerini dünyanın gerçek liderleri olarak gören bu ırk, bulundukları yerde bulunan herkesin işine burnunu sokan tipler.

İkinci olarak karşımızda Dark Elves var. High Elves'lerin deforme olmuş ve kara büyüye kapılmış halleri olarak bilinen Dark Elves, bir zamanlar bağlı oldukları High Elves'den gerçekleştirdikleri iç savaş sonucunda ayrılmıştır. Ulthuan'dan atılan Dark Elves, intikam yemini etmiş bir şekilde High Elves'leri yok etmeye geliyor. Oyunda bulunan üçüncü Irk Lizardmen. Evet, kertenkele adamlar. Bu abilerimiz, High Elves gibi Old Ones'ın yarattığı ilk ırklardan biri. En kadim ırk olarak bilinen Lizardmen, hala tanrılarına sadık olan ve bu inanca göre gelişen bir ırk. Bu gelişmelerden en önemlisi ise "geomantic web". Lizardmen'in yönettiği şehirler arasındaki bağlantıları arttıran bu özellik, şehirlerin düzenli gelişmesi için birebir. Savaş sırasında T-Rex süren bir kertenkele adam düşünün. O kadar eğlenceli bir ırk.

Total War: Warhammer 2