1/3

Transformers: Fall of Cybertron

Hakan Bozdemir 10.09.2012 - 16:58
Cybertron diye bir evren kalmayacak
Platformlar PlayStation 3, XBox 360
Transformers: Fall of Cybertron
  • Yapımcı - Yayıncı High Moon Studios - Activision
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 80
6 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%88
Artılar -Oynanış rahat, sesler çok iyi, uzun süreli oynanış imkanı sunuyor, transformers havasını hissediyorsunuz, mekan tasarımları güzel
Eksiler -Grafikler günümüzün gerisinde, görevlerin tek düze ve standart olması, yapay zeka kötü
Eskilerden beri takip ettiğimiz, animelerini izleyip, çizgi romanlarını okuduğumuz değişebilen robotların mücadelesine el atmaya kaldığımız yerden devam ediyoruz. Niye devam ediyoruz diye soracak olursanız bu oyun War for Cybertron’un devam oyunu niteliğini taşıyor. War for Cybertron’da birbirine düşen robotların yaptıkları iç savaşın zirvesinde buluyorduk kendimizi. PC, PS3 ve Xbox 360 platformlarına geliştirilmiş olan  War for Cybertron’ın devamı olan Fall of Cybertron da bir önceki oyundaki özelliklere sahip.

Transformers: Fall of Cybertron
Cybertron’un sonu geliyor
Oyunu açıp campaign moduna girdiğinizde karşınıza 13 farklı bölüm çıkıyor ve bu bölümleri üç farklı zorluk derecesinde oynayabiliyorsunuz: kolay, normal ya da zor. FoC’un yapımcıları her türden oyuncuyu düşünmüş ve oyunda çok zorlanan oyuncular olursa diye zorluk seviyesini değiştirebilme seçeneği sunmuş. Oyuna ilk bölümü açıp başlıyorsunuz ve karşınıza direkt loading ekranı çıkıyor. Loading ekranında ana karakterlerin söyledikleri sözleri görüyoruz ve ilk bölüme Bumblebee karakteri ile başlıyoruz.

İlk bölüm Autobotlar’ın Cybertron’dan kaçmak için kullandıkları uzay gemisi olan Ark’ta geçiyor. Yok olmaya başlayan Cybertron dünyasında Decepticon’ların ağır baskısı altındayız. Optimus Prime, Megatron ile direkt olarak savaşıyor ve biz de Bumblebee olarak onları yanına doğru gidiyoruz. İlerlerken bir çeşit eğitim alıyoruz ve FoC’taki temel özellikleri öğreniyoruz. Biz Optimus’u tam bulduk derken Megatron son hamleyi yapmak için hazırlanıyor ve silahı ateşlediğinde biz Optimus’un önüne atlayıp mermiyi yiyoruz. Daha sonra ise oyun 6 gün öncesine döndürüyor bizi.