1/2

Transformers: Karanlık Çağ'a hazır mısınız? (Makale)

Mine Turgay Oktay 27.06.2014 - 15:06
"Bir kere seyretmek yetecek mi? Sanmıyorum"
Yerime oturduğumda yalnış salonda ve yanlış filmde olduğumu sandım. Uçsuz bucaksız tarlalar, tipik Texas görüntüsü, eski kasaba, eski kamyonlar yüzünden; neyseki karakterimizin bir mucit olduğunu anlayınca ancak doğru yerde olduğumu anladım. Bizim mucit (Mark Wahlberg) çiftliğinin ahırında kendine teknoloji mabedi kurmuş. İşe yaramayan buluşları olan güzel kızıyla parasızlık içinde yaşayan bir mühendis. Sürekli teknolojik eskiler topluyor. Bilin bakalım bunların arasında ne buluyor? Optimus Prime!

Adamımsın Optimus Prime!
Klasik iyi kötü kavgası gibi görünse de taraflar o kadar fazla ki. Autobot'lar ve Deception'lar arasında ezeli düşmanlığa;  insanların tüm Transformers'lara karşı olması  ekleniyor. Üstüne de Lockdown'un Optimus Prime'ı yakalayıp, etkisiz hale getirme isteği; konu içinde konu, savaş içinde savaş oluşturuyor. Filmin iki buçuk saat sürmesini bu yüzden doğal karşılamalı. Hatta iki bölüm çıkardı "Karanlık Çağ"dan.

Transformers: Karanlık Çağ'a hazır mısınız? (Makale)
Cade Yaeger rolünde gördüğümüz Mark Wahlberg kahraman kıvamında mucidi canlandırıyor. Kaslı adamlar da buluş yapabilir ve  acil durumlarda da uzaylı silahlarını düşmana karşı kusursuzca kullanabilir. İşte size örnek. Evin güzel kızı Nicola Peltz filmdeki adıyla Tessa Yeager ve erkek arkadaşı Jack Reynor/Shane Dyson hiç durmayan aksiyonun içinde başarılı şekilde yerlerini alıyor. Baba kız ilişkisi minik şort ve erkek arkadaş çatışması ile başlayıp, beraber mücadele ile rayına oturuyor. Benim favori aktörüm ise Stanley Tucci. Ukala, buluşlarına tutkulu, iyi tarafta mı kötü tarafta mı algılanamayan, para babası rolünde. Transformers'ı oluşturan ana madde üzerinde çalışıyor, amacı hem yeni Transformers üretmek hem de daha da güç kazanabilmek.

Transformers: Karanlık Çağ'a hazır mısınız? (Makale)
DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>