1/2

Transformers: War for Cybertron

Arda Gündüz 5.07.2010 - 18:51
Robotlarda oksitlenme seziyoruz
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Transformers: War for Cybertron
  • Yapımcı - Yayıncı High Moon Studios - Activision
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 67
Artılar Seslendirmeler iyi, kontrollere kolay alışabiliyorsunuz, kamera açıları tatminkar
Eksiler Grafikler PS3 seviyesinde değil, yapay zekâ iyi değil, tekdüze oynanış

Bir devre damgasını vuran en önemli konseptlerden birisidir Transformers. Muhteşem araçlardan, yıkım makinelerine dönüşen robotların savaşlarını ilgiyle takip etmiştik. Öyle ki bu makineler, beyazperde ve oyun dünyasında da karşımıza çıktı. Transformers: The Game, Transformers: Revenge of the Fallen gibi yapımlardan sonra, şimdi PC, PS3 ve Xbox 360 için Transformers: War For Cybertron geliştirildi. Bu sefer Transformers: Prime hikâyesinin daha da gerisine gidiyoruz. War for Cybertron ile birlikte, Decepticon ve Autobot'ların savaşı nelere dayanıyor, daha iyi anlama şansına sahip oluyoruz. Oyunun diskini sürücünüze taktıktan sonra, kendinize yemek yapıp yiyebilirsiniz, zira up uzun bir yükleme süresini beklemektense, ana ihtiyaçlarınızı karşılamak daha mantıklı olacaktır.

Araçlar ve robotlar

Ana hikâyeyi şu şekilde özetleyebiliriz; Megatron, mekanik gezegen Cybertron'un çekirdeğine kara bir enerji göndermeye ve en büyük olmaya uğraşırken, Zeta Prime'ın ölümüyle birlikte liderliğe soyunan Optimus Prime ve arkadaşları, Megatron ve Decepticon'ları durdurmaya çalışıyor. Genelde ilerleyişler bu hikâye döngüsü üzerine kurulu.

War For Cybertron, iki ana campaign'e ayrılmış. 5 bölüm Decepticon'larla, 5 bölüm de Autobot'larla. İstediğimizi seçerek oynayabiliyoruz, ancak hikâye sırasını takip etmek istiyorsanız, önce Decepticon, ardından da Autobot'ları oynamanızı tavsiye ediyoruz. Bölümleri ve checkpoint'leri geçtikçe, daha sonra tekrar dönebileceğimiz şekilde hepsi açılmaya başlıyor. Görevler tek kişiliğin yanında, co-operative olarak da oynanabiliyor. Her görevin başında, o bölümde görevli olan 3 robottan, özelliklerine göre istediğimizi seçebiliyoruz. Kalan diğer 2 robot da yapay zekâ tarafından yönetiliyor.

Oyunumuz 3. şahıs bakış açısına sahip. Gördüklerimiz sonucunda grafiklerin bizi maalesef hayal kırıklığına uğrattğını söylemeliyiz. Neredeyse PS2 zamanlarına yaklaşan görseller var. Uzaktan bakıldığı zaman, ışıklandırma efektleriyle birlikte fena durmuyorlar, ancak ekrana yaklaşdığınızda aksaklıklar ve tekdüzelik daha çok belli oluyor. War for Cybertron, daha çok shoot-em up mantığıyla hazırlanmış. Önünüze çıkan herkesi öldürmek ve gereken düğmeleri aktif hale getirmekten başka yaptığınız bir şey yok. Ufak tefek zıplama bulmacaları, bu monotonluğu pek bozamıyor.

Alışılagelmiş Transformers konseptine istinaden, her robot kendine has bir araca dönüşüyor, hepsinin değişik özellikleri ve güçleri bulunuyor. Üzerimizde iki silah taşıyabiliyoruz ve kullanabileceğimiz 2 özel gücümüz var. O an taşıdığımız silaha göre hareket kabiliyetimiz kısıtlanabiliyor. Araç halindeyken yine araca özel bir güç kullanma şansına sahibiz. Bunları kullandıktan sonra tekrar şarj etmek için öldürdüğümüz düşmanların üzerlerinden düşen parçacıkları toplamak şart.