1/3

Trials Evolution: Gold Edition

Özgür Yıldız 6.04.2013 - 11:40
Daha çılgın bir yarış oyunu görmediniz.
Platformlar PC, XBox 360
Trials Evolution: Gold Edition
Merlin Puanı 88
Artılar Çok eğlenceli, ilginç parkur tasarımları, kendi parkurunuzu yaratabilme özelliği, çılgın bölüm sonları, başarılı görsellik.
Eksiler Küçük grafiksel ve fiziksel hatalar, YouTube videosu yüklemek oyun zamanından çalıyor, Xbox 360 versiyonuna göre büyük bir değişiklik yok.
Geçtiğimiz haftalarda sizlere ön incelemesini sunduğumuz çılgın bir motokros oyunu vardı. Bundan tam bir yıl önce Xbox Live Arcade oyunu olarak Xbox 360’a sunulan bu gerçekten çılgın oyun, bu sefer PC için tamamlandı ve nihayet piyasaya çıktı.

Oyunun ne kadar çılgın bir oyun olduğunu, ön inceleme yazımızda açık açık belirtmiştik. Peki oyun tam sürümde nasıl olmuş ona bir bakalım.

Öncelikle Trials Evolution: Gold Edition’ın Xbox 360 versiyonunu oynadıysanız, oynanış ve içerik açısından büyük bir fark yaşamayacağınızı belirtelim. Amacımız, motorlu arkadaşımızı (ki bazı bölümlerde kayak takımı, UFO gibi farklı araçlar da kullanıyoruz) A noktasından B noktasına en kısa sürede ve en az hatayla götürmek. Bunu yaparken de aslında 2 boyutlu olan bir 3D çevrede ilerliyoruz. Eminim çoğunuz küçükken Excite Bike oynamış ve Flash tabanlı oyunların arasında fizik motoruyla dikkat çeken motokros oyunlarını denemişsinizdir. İşte Trials Evolution: Gold Edition da aynı mantığı çok daha zengin bir şekilde bize sunuyor.

Trials Evolution: Gold Edition
Kafa üstü düşen bir motorlu

Her bölümde altın, gümüş ve bronz olmak üzere, yaptığınız hatalara ve sürenize bağlı olarak farklı madalyalar alıyorsunuz. Bu madalyalar ise, bir sonraki bölümü veya seviyeyi açmanızı sağlıyor. Tabi genel olarak “Neyse bronz alabildim en azından” diyebileceğiniz birçok bölüm mevcut. Tüm bu madalyalarla birlikte kazandığınız paralarlar, motorlu arkadaşımızı da donatabiliyoruz. Farklı giysiler, kıyafetler ve hatta komik eşyalarla bile giydirebilmek mümkün. Bazı bölümler o kadar karmaşık ki, bir önceki checkpoint’te başlamanızı sağlayan Backspace tuşu yerine, tüm bölümü baştan almanızı sağlayan R tuşuna basmayı tercih eder oluyorsunuz. Tabi madalyalar umrunuzda değilse, her hatanızda Backspace’e basarak bir önceki checkpoint’te başlayıp hatanızı düzeltme şansınız da mevcut.