1/2

Trine 3: The Artifacts of Power

Nurullah Karapınar 9.09.2015 - 14:21
Efsane üçlü bir kez daha iş başında
Platformlar PC, Diğer
Trine 3: The Artifacts of Power
  • Yapımcı - Yayıncı Frozenbyte - Frozenbyte
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Bulmaca,Platform
Merlin Puanı 75
Artılar Oyunun görselleri yine insanı mest ediyor. Zekice tasarlanan bulmacalar. Karakterlerin hareket kabiliyetleri artırılmış. Masal tadında hikaye ve müzikler
Eksiler Kamera açıları bazen can sıkıyor. Kısa oyun süresi. Çarpışmalardaki vuruş hissi zayıf kalmış
Hani özlemle beklediğiniz bir şey aniden olur, o çok istediğiniz şey yanı başınızdadır. Mutluluğunuz tavan yapmışken, artık geriye o anların zevkini yaşamak kalmıştır. Benim de Trine 3 ile buluşmam böyle bir şeydi. İncelemesini kaptım tabii ve eve kapanıp oyunun içine hapsoldum. Yapım erken erişime açıldı ve oyun süresi hakkında epey spekülasyonlar yapıldı. Frozenbyte doğal olarak bir açıklama yaptı. Evet, bütçe darlığı nedeniyle oyun kısa olmuştu ve bu yüzden özür dilediler.

Eğer ilk iki seriyi oynamadıysanız, ne yapıp edin ve Trine serisine baştan başlayın. Üçüncü oyunun tadına varmak istiyorsanız bu şart. Her ne kadar 2D bir macera yaşayacak da olsanız, buna değecektir. Oyundan ziyade sanat tabiri vardır ya, işte bunlardan birisi de Trine’dır.

Trine 3: The Artifacts of Power
Oyunumuza giriş yapalım isterseniz. Kahramanlarımız son macerasından sonra yollar ayrılmış, herkes kendi hesaplarının peşine düşmüştür. Büyücümüz Amadeus sahilde gününü gün etmekte, şövalye Pontius ve Hırsız Zoya kendi hallerinde vakit geçirmektedir. Trine adlı gizemli güç onları yeniden çağırır ve krallığın kurtarılması için maceranın içine sürükler. Kahramanlarımız, bu maceralarında istemeden de olsa gizli bir kötülüğü serbest bırakırlar.  Krallığı bu kötülükten kurtarmak da bizlere yani oyunculara düşer.

Trine 3 Artifacts the Power, yine 3 kadim arkadaşın başrollerde olduğu ve bu kez 3D’ye geçiş yapan bir yapım. Aslında oyun tam olarak üçüncü boyut kavramını karşılamıyor. Kamera açıları çoğu yerde sabit ve bu durum bazen oyuncuyu sıkıntıya sokuyor. Özellikle sarı renkli kristalleri toplarken, hedefi tutturmak güç olabiliyor. Bazen de platformlardan atlayıp zıplarken, bir anda kendinizi yerde buluyorsunuz ve ruhunuz tekrar yükselip uygun bir yere konuyor. Daha önceki serilerde, kahramanlardan biri öldüğü zaman başa dönüp ona can verebiliyorduk. Bu kez oynadığınız karakter, bir süre ölen karakterin ruhunun yanında durarak onun dirilmesini sağlıyor.

Kahramanlarımıza biraz daha yakından bakalım isterseniz;

Amadeus: Kendisi büyücü ve eşyaları hareket ettirme ve ihtiyaç anında metal bir küp oluşturma yeteneğine sahip. Daha önceki oyunlarda ilerleyebilmek için düz bir platform oluşturabiliyordu. Bu oyunda ise bu özelliği bulunmuyor. Ancak yine bulmacaların çözümünde en önemli karakter. durumunda. Yine önceki oyunlarda savaşmak için kullanılan bir karakter değildi. Bu kez metal küpleri havaya kaldırıp düşmanların tepesine indirebiliyor.

Trine 3: The Artifacts of Power
Zoya: Her ne kadar "hırsız" tabiri kullanılsa da, ben hiçbir zaman O’na, hırsız gözüyle bakmadım. O Beyaz Elbisesi (Assassins Creed), oku ve kullandığı çengelle apayrı bir yere sahip. Menzili iyi ayarlayabildiğiniz sürece, düşmanlar için korkulu bir rakip. Son oyunda ise çengelin kullanım alanları daha da artırılmış. Oyunda tab tuşuna basınca, çengeli takarak kullanabileceğiniz yerleri göreceksiniz.

Şövalye Pontius: Ekibin güç sembolü. Dövüşlerde ihtiyaç duyacağımız ilk kişi Pontius. Havaya zıplayıp sert bir şekilde yere düşerek sarsıntı yapması ve çift fare tuşuna basınca özel saldırı yeteneğiyle ağır abi rolünü başarıyla yerine getiriyor. Hemen burada şunu belirteyim. Bu güçler, sırf dövüşlerde kullanılmıyor, karşınıza çıkacak bazı engelleri geçip platforma ulaşabilmek için de gerekli. Ayrıca elinde kalkanı sırf korunma amaçlı değil, aynı zamanda platformlarda süzülmesine olanak sağlıyor. Her ne kadar mantıken kalkanla bu süzülmeler enteresan gelse de, yapımcılar böyle uygun görmüş. Suyun içinde ilginç yüzme biçimi de bir hayli enteresan olmuş