Trine 4: The Nightmare Prince İnceleme

Furkan Güler 7.10.2019 - 16:27
Üç kahraman tekrar bir araya geldi!
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
Trine 4: The Nightmare Prince
  • Yapımcı - Yayıncı Frozenbyte - Frozenbyte
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Bulmaca,Platform
Merlin Puanı 78
5 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%65
Artılar + Bölüm tasarımları güzel
+ Bulmacalar güzel tasarlanmış
+ Grafikler ve çizimler yine çok iyi
Eksiler - Hikaye ilgi çekici değil
- Eski oyunlara nazaran pek yenilik yok
- Dövüş sistemi başarısız

Her ne kadar yeni gibi dursa da, üzerinden tam 10 yıl geçmesiyle artık eski bir seri kıvamına gelen Trine serisi, platform oyuncularına güzel saatler yaşatmayı başarmıştı. Üçleme olacağı tahmin edilen, ancak Frozenbyte’ın sürpriz duyurusuyla, dördüncü oyunla birlikte üç kahramanımız tekrar bir araya geldi. Trine 4 The Nightmare Prince adını alan yapım, aradan geçen dört yılın ardından bizleri tekrar masalsı bir yolculuğa davet ediyor. Amadeus, Pontius ve Zoya’nın bir araya geldiği hikaye, Prens Selius’un karanlık büyülere merak salmasıyla başlıyor.

Trine 4: The Nightmare Prince İnceleme

Trine 4: The Nightmare Prince

Prensin ortadan kaybolmasıyla üç kahramana haber veren krallık, ekibi bir araya getirip yine krallığın kaderini üç kahramanımıza bırakıyor. Hikaye derinliği anlamında çok yüzeysel bir yapıya sahip olan Trine 4, bu konuda her oyuncuyu memnun edemeyebilir. Senaryo işleyişi tarafında oldukça klişe repliklerin yanı sıra ilgi çekici öğeler de sunmayan Trine 4’e eğer başlamayı düşünüyorsanız, hikaye kanadında pek fazla beklentiye girmemenizi tavsiye ediyoruz.

Öncelikle eğer diğer Trine oyunlarından herhangi birini oynadıysanız, bu oyunun da oldukça benzer özelliklerini taşıdığını bilmeniz gerekiyor. 2.5D olarak adlandırılan bir yapıda olan Trine 4 The Nightmare Prince, her ne kadar kötü bir hikayeye sahip olsa da, yine güzel platform öğelerine sahip. Platform öğesine bulmaca mekaniğini yediren nadir serilerden bir tanesi olan Trine, dördüncü oyununda bu mekaniği daha işlevsel hale getirmiş. Daha çok Zoya karakteriyle vakit geçirdiği oyunda, eski oyunlarda olduğu gibi bulmacaları çözmek için her bir karakteri aktif şekilde kullanmanız gerekiyor. Bununla birlikte yeni oyunda bölüm tasarımı bulmaca mekanikleriyle birlikte çok iyi çalıştığından, bölümleri geçerken bulmacaları adeta tesbih çeker gibi çözüyorsunuz. Ancak bu durumun, bulmacalar kolay olduğu için gerçekleşmediğinin altını çizmek istiyorum. 

Trine 4: The Nightmare Prince

Bölüm tasarımlarına yerleştirilen detaylar direkt olarak gözünüze çarptığından, hızlı düşünmeniz halinde oyun oldukça akıcı oluyor. Diğer üç oyunda bu durumun tam tersi olarak, her bir sahneye geldiğinizde ortama bakmanız ve detayları iyice süzmeniz gerekiyordu. Her ne kadar bu durum oyuncunun daha dikkatli düşünmesini sağlasa da, oyunun akıcılığı duraksadığından zaman zaman can sıkıcı bir hale dönebiliyordu. Karakterlerin özellikleri ise yeni oyunda biraz daha geliştirilmiş. Üç karaktere bulmacalarda kullanmak üzere yeni güçler veren geliştiriciler, yine de son tahlilde radikal değişikliklerin altına imza atmamışlar. Tüm bunların yanında oyunun dövüş kısmının ise yine ne yazık ki zayıf olduğunu dip not olarak belirtmeliyim.

Oynanış mekanikleri, bölüm tasarımları ve bulmacaların yanı sıra Trine 4’ün en beğendiğim yanı ise grafikleri oldu. Karakter çizimlerinden tutun da, bölümlerin arka planında duran manzaralar, adeta bir masalın içerisindeymişsiniz hissiyatı verebiliyor. Animasyonları daha gerçekçi hale getiren yapımcılar, oyunun fizik unsurunu da geliştirmiş. Nesnelerin bulmacalarda kullanımına şahit olduğunuz kısımlarda animasyonlar üzerinde ne denli bir emek olduğunu görebiliyorsunuz.

Trine 4: The Nightmare Prince

Oyunun co op kısmındaysa, eski Trine oyunlarında karşılaştığımız benzer mekaniklerle karşılaştık. Kaliteli çalışan co op mekaniklerinin üzerine maalesef pek fazla yenilik ekleyemeyen Frozenbyte ekibi, günün sonunda yine arkadaşlarımızla eğlenceli vakitler geçirebileceğimiz bir yapım ortaya koymuş.

Sona geldiğimizde Trine 4 The Nightmare Prince, Trine hayranlarının seveceği bir yapım olarak piyasaya çıkacak. Oynanış mekaniklerine küçük dokunuşlar yapmak dışında ve grafikleri yenilemek dışında dördüncü oyun, büyük oranda üçüncü oyuna benziyor. Ancak oynanış süresi anlamında üçüncü oyunu çok rahat geride bırakan Trine 4, platform tarzını benimseyen oyuncuların denemesi gereken bir yapım olmuş.

Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 10:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.10.2019 12:57
Kendim 70 yaşındayım,çook eski COMDOR 64 çıktığından beri oyun oynarım.Sadece strateji oyunlarını oynamam.Yedi harddisk dolusu oyunum var..En çok savaş oyunlarını severim.Animasyon oyunların içinde en çok sevdiğim TRINE 1,2,3 tür.Şimdi 4. yü hasretle bekliyorum.ÇOK EĞLENCELİ VE BAZAN ZOR BİR OYUN.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.10.2019 07:57
3. Oyunun aynısı demişsiniz fakat 3. oyun serinin en problemli oyunuydu. İlk iki oyunun başarısı üzerine 3. seriye yenilik getirmek için yapımcı oyunu 2.5 d değil 3d yaptı. Bu da kontrollerde çok sıkıntı yarattı. Bunun üzerine ekip son oyunu yine eski usül yaptı. Bu da kendi adıma büyük bir artıdır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
saliihhhh
saliihhhh 3.10.2019 13:43
14:33 boş yapan sen ve senin gibiler gibi sanki.. nasıl modelseniz artık insanları aşağılamayı yada kendince itici bişekilde eleştirmeyi maharet sanııp.. herhang bir karşı düşünceye boş yapma yada yağcı muamelesi yapmak ergen işi gibi sanki :) kimsenin kimseyi savumasına ihtiyacı olmadığı gibi düşüncelere saygı göstermeyi öğren önce sonra eleştirme kısmına geçersin.. benden sana tavsiye olsun ufaklık :)
MK Okuru
MK Okuru 9.10.2019 19:23
s.a.l.i.h the angry kiddo
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2019 16:32
s a l i h, neden bu kadar agresifsin?
saliihhhh
saliihhhh 8.10.2019 15:07
seviyen ergenlikten çıkamadığını meydana çıkarıyor ufaklık :) istersen 50 yaşında ol ergen kalmış beyine sahipsin açıkça ortada.. ve maalesef böylede kalıp yapılan incelemelere isimsiz bişekilde seviyesizce atıp tutucaksın ..bende seni eleştiricem küçük ergen :)
saliihhhh
saliihhhh 8.10.2019 15:07
seviyen ergenlikten çıkamadığını meydana çıkarıyor ufaklık :) istersen 50 yaşında ol ergen kalmış beyine sahipsin açıkça ortada.. ve maalesef böylede kalıp yapılan incelemelere isimsiz bişekilde seviyesizce atıp tutucaksın ..bende seni eleştiricem küçük ergen :)
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2019 09:43
Ulan sana ne battı? Ben orda başkasına cevap yazdım. Sen mk okurumusun?? Seni ilgilendirmeyen işe karışma. Git fifa 20 ni oku bebe. Bide ufaklık diyor daha yaşımı bile bilmiyosun. İşte boş yapıyosun bişey bimediğin için.
Kalan Karakter: 300 Gönder
saliihhhh
saliihhhh 3.10.2019 13:44
fifa incelemesi nezaman olur tahminen bir bilgi yokmu yetkili arkadaşlar ?
MK Okuru
MK Okuru 9.10.2019 19:22
saaaalihhh sana fifa incelemesi yok abicimmm
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2019 16:03
Yine bir furkan güler incelemesi ve yine kendi düşüncesine göre kötü olan bi özelliği gelip eksi olarak koymuş. Hikaye ilgi çekici değil. Bakın furkan bey göre iyi olmayan hikaye başkasına göre iyidir. Siz şimdi kendi fikrinizi neden sanki herkese göre kötüymüş gibi eksi olarak ekliyosunuz??
------------------------------
Selamlar, sitede yer alan her inceleme, MK editörlerinin kendi bakış açısı ve fikrine dayanarak puanlanır.
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2019 14:33
08.53. Boş yapma. Burda yağcılık yapman sana fayda etmez.
Shivokle
Shivokle 2.10.2019 10:55
arkadaş, burası bir oyun sitesi ve insanlar tecrübelerine göre inceleme yapıyorlar. eğer ki "yine bir ... incelemesi" diye giriyorsan cümleye, ya o kişinin yazılarını okumayacaksın ya da başka sitelerden incelemeleri takip edeceksin. mecbur değiliz ki hiçbirimize zorla okutmuyorlar bu yazıları. bazen diyorum ki şu gereksiz yere eleştirenlere verin klavyeyi onlar yapsınlar bakalım nasıl oluyor. cengiz ünder'in golüne onu ben de atarım diyen roma taraftarının düştüğü durum gibi.
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2019 08:53
Her editör kendi düşüncesine göre eksi ya da artı verecektir illaki. Yani kimin düşüncesine göre puanlasın? Bölüm tasarımları için de güzel demiş mesela. Kalkıp ben diyor muyum, bence güzel değil, niye artı veriyorsun, kendi kafana göre verme diye.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Trine 4: The Nightmare Prince
İlginizi Çekebilir