1/2

Trine

Muammer Yılmaz 11.02.2013 - 10:02
Türlerin kaynaştığı bir oyun
Yapım: Frozenbyte
Dağıtım: Nobilis
Piyasa Tarihi: 2009

Oynanış: 85
Hikaye: 85
Grafik: 90
Ses/Müzik: 95
Atmosfer: 95
Genel Puan: 90

Süre: Yaklaşık 5 Saat

GTA: San Andreas'ı hepiniz bilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bu oyun tür kavramı açısından piyasadaki diğer oyunlardan epey farklıydı. Aksiyon vardı, diğer GTA oyunlarından farklı olarak bir seviye atlama sistemi konulmuştu ve böylelikle ufaktan RPG unsurları eklenmişti. Çeşitli arcade makinelerinde oyun oynamak da oyuna platform türünü katıyordu. Trine da bu kaynaşmadan nasbini almış bir oyun.

Bir Varmış, Bir Yokmuş...

Hikayemiz oldukça masalsı. Uzaklardaki bir krallıkta, yaşlı kral ölmüştür ve taht kavgaları çıkmıştır. Zaten tahta çıkan da ertesi gün indirilir olmuş. Böyle bir zamanda, şeytani bir güç, mezarında yatan ölüleri tek tek diriltmiş ve bir ''undead'' ordusu kurarak krallığa saldırmış. Tüm halk toprakları terk etmiş, krallık ayakta durmakta zorlanıyormuş. Her ne kadar finali klasik masallar gibi bitse de hikaye kesinlikle çok iyi.

Trine
Trine Kardeşliği
Hikayeye güzel dedik. Peki Frozenbyte bu hikayeyi iyi bir oynanışla anlatabilmiş mi? Evet, anlatmış. Oyunda 3 karakteri kontrol ediyoruz.

Bir hırsız olan Zoya, ok ve yay kullanan bir ablamız. Kullandığı ip ise hayli kullanışlı. İlerleyen bölümlerde ateşli ok özelliği sayesinde karanlıkta ilerleyebilmenizi sağlıyor.

Bir büyücü olan Amadeus, daha çok bulmaca çözmek ve engelleri aşmak için kullanacağınız karater. Yaptığı büyülerden biri kutu çizmek ki bu kutuyu düşmanın tepesine çizerseniz onu ezebiliyorsunuz. Bir başka büyü ise objeleri kontrol etmek. Büyüklüğü ne olursa olsun her türlü objeyi kontrol edebilir. İlerleyen bölümlerde kazanacağı bir başka yetenek üçgen çizmek ve üçgen, karenin aksine yerçekimine karşı koyabiliyor. Yine sonradan kazanacağı bir yetenek de düz platformlar çizmek.