Trump'ın oyunlarda şiddet videosuna kapak niteliğinde cevap

Hakan Hervenik 13.03.2018 - 13:58
Games for Change'den Beyaz Saraya videolu cevap.

Geçtiğimiz hafta Donald Trump'ın Beyaz Saray'da oyun firmalarının temsilcileri ile görüştüğünü hepimiz biliyoruz. Oyunlar içerisindeki şiddetin tartışıldığı bu görüşmede Beyaz Saray yetkilileri oyunlardaki bu şiddeti göstermek için bir video hazırlamıştı. İçerisinde kanlı sahneler barındıran oyunları seçerek hazırladıkları bu video, tabi ki tüm oyuncuları sinirlendirmişti. Oyunların bunlardan ibaret olduğunu göstermeye çalışan Beyaz Saray, ülkelerindeki okullarda gerçekleşen silahlı saldırıların oyunlar yüzünden gerçekleştiğini belirtiyor. Bunun asıl sebebinin tabi ki ABD'nin silah yasasındaki gevşeklik olduğu da bilinmekte.

Beyaz Saray'ın oyunlarda şiddet videosuna kapak niteliğinde video

Tüm bu olaylara karşı harekete geçmeye karar veren Games for Change, oyunların asıl sevdiğimiz taraflarını gösteren adeta Beyaz saraya kapak niteliğinde bir video paylaştı. Kan ve kaos içeren bir videonun aksine oyunlarda ilham alınan kahramanları ve pozitif mesajları içeren bu videoda Horizon Zero Dawn, Abzu, Minecraft, Life is Strange ve daha bir çok farklı oyun yer alıyor. Birer oyuncu olarak bunların bize anlatılmasına tabi ki gerek yok. Umarız video oyunlarına karşı ön yargılı olan insanlar da bu videodan sonra daha sıcak bakmaya başlar.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 18:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2018 15:48
CALL OF DUTY YOK AMA VİDEODA ((:_
trump dayı fikrinde hala aynı olacaktır.
Manhunt Two
Manhunt Two 14.03.2018 17:06
CoD serisinde de duygusal bağlar var iyi şeyler yok değil yani.Ona bakarsan filmlerde kitaplarda şiddet yok mu sanki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
kahvebitti
kahvebitti 14.03.2018 06:24
adalet hukuk getiricem diyip girdigi her ülkeyi şiddet kan gölüne yada ikiye bölen bir ülkenin maşa lideri çıkıp böyle şeyler diyor sen önce marketten sigara alır gibi silah satışı yapmaya yasak getir
Kalan Karakter: 300 Gönder
rebitek
rebitek 13.03.2018 22:25
Bir bıçakla yemekte yapabilirsin cinayette işleyebilirsin, Trump yada başka biri, kim gelirse gelsin amerikadaki gençlerin yalnız ve sorunlu ergenlik geçirdiğini değiştirmeyecek. Kimi kitapları, kimi filmleri ve oyunları suçlayacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2018 20:29
Arkadaşlar akrep ve kurbağa hikayesini bilirsiniz öyle değilmi,kurbağa dereden akrebi geçirirken akrep onu sokuyor,doğamda var deyip 2 side ölüyor,heh bu amerikada öyle işte,doğalarında var,ülkelerinin kurulumu bile milyonlarca masum kızılderilinn ölmesiyle oldu,dünyanın başı büyük belada ABD varken
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2018 20:03
Bu video kapağı bırak cevap bile olamamış. Adam video oyunlarına değil, o oyunlardaki şiddete karşı. Ancak artan şiddet olaylarının sebebi bence de video oyunları değil. Gerçek hayatta farkında olmadan daha fazla şiddete maruz kalıyoruz. Bence video oyunları terapi olarak düşünülebilir :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Trump'ın oyunlarda şiddet videosuna kapak niteliğinde cevap
İlginizi Çekebilir