Tüm dünya ile aynı anda oyun geliştirmeye hazır mısın?

Merlinin Kazanı 11.01.2012 - 11:55
Sadece 48 saatin var!
“ODTÜ-Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi” (METUTECH-ATOM), üç senedir olduğu gibi bu sene de “Global Game Jam (GGJ) 2012” etkinliğine ev sahipliği yapıyor. ODTÜ Teknokent ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilecek olan etkinlik Global Game Jam, 27-29 Ocak 2012 tarihleri arasında olacaktır.

“Yenilikçi oyun geliştirme dünya maratonu” olarak da bilinen GGJ’nin ana hedefi, katılımcıların kısa zamanda yaratıcılıklarını ve pratik zekâlarını kullanarak, en eğlenceli ve oynanabilir bilgisayar oyununu, hiç tanımadıkları kişilerle birlikte geliştirebilmeleridir. Etkinliğin en önemli yanı ise oyun geliştirmeye gönül vermiş gençlerin Türkiye’nin dört bir yanından gelerek bir araya gelmeleri ve tüm dünyaya yeteneklerini göstermeleridir.

Oyun dünyasında önemli yere sahip bu maratona, METUTECH-ATOM’un ve oyun sektörünün daimi destekçileri olan öncü bilişim ve oyun firmaları ile Çankaya Belediyesi gibi kurumlar önemli katkılarda bulunuyor. Maraton boyunca çıkacak oyunların geliştirilmesi için oyun firmalarından Crytek, Taleworlds ve Peak Games sponsor olarak destek olurken Koç Sistem network, Kingston ile Intel ise donanım desteğinde bulunarak maratona ciddi katkı sağlıyor. Sony PS ve Nintendo’da oyunları ve konsollarıyla etkinliğin daha eğlenceli olmasına katkı verecekler. Ayrıca NTV Medya Sponsoru, Max Fm Radyo Sponsoru, Level, Oyungezer dergileri, Beyaz Gazete ile Merlin’in Kazanı’ da etkinliğe destek veriyolar.

Tüm dünya ile aynı anda oyun geliştirmeye hazır mısın?
2011 yılında, 44 ülkeden 167 merkez etkinliğe katılmış, 6500’den fazla oyun geliştirici, 900’den fazla oyun geliştirmiştir. Türkiye’deki 62 oyun geliştirici ile bu 48 saatlik maratona katılmış ve 18 oyun geliştirmişlerdir.

GGJ sadece bir etkinliğin ötesinde Türk Dijital Oyun Sektörüne değerli girişimlerde kazandıran bir etkiye de sahiptir. Geçen sene dereceye giren gruplarımızdan bir tanesi oyunlarını daha da geliştirerek global pazarda satışa sunmuştur. Yine GGJ’den sonra başlatılan METUTECH-ATOM başvuru süreçlerine etkinlikten etkilenerek başvuru yapan 2 grup olmuştur. Ayrıca bu etkinlik tüm sektörün bir araya geldiği yeni projelerin ve politikaların konuşulduğu bir etkinlik olarak da sektöre katkı sağlamaktadır.

Global Game Jam, 27-29 Ocak 2012 tarihleri arasında tüm dünya ile aynı anda gerçekleşecek ve durmaksızın 48 saat sürecektir. Şimdiden bu uykusuz ama eğlenceli şölene katılmak için kayıtlar başlamıştır. En büyük hedefimiz Türkiye’deki yetenekleri tüm dünyaya göstermektir.

İster izleyici ister katılımcı, hangi yaştan veya alandan olursa olsun, uykusuz ama unutulmaz bir deneyim yaşamak isteyen tüm oyun severleri Global Game Jam’e bekliyoruz...

METUTECH-ATOM /+90 312 210 64 00 –134 /  www.ggjturkey.org

- Basın Bülteni
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 08:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tüm dünya ile aynı anda oyun geliştirmeye hazır mısın?
İlginizi Çekebilir