TurboGrafx16 oyunları yakında Virtual Console'da olabilir

Mehmet Atilla Turan 10.08.2017 - 10:12
Wii U'da retro oyunların keyfi bir başka olur.
1990'ların başında Japonya piyasasında damga vurmuş TurboGrafx, belki de en az bilinen konsollardandur. NEC'in Japonya'da TurboGrafx 16 ile yakaladığı başarı ile PC-Engine adının altında bir sürü konsol çıkarmıştır.

Daha öncesinde PC playformunda olan NEC, 1980 yıllarının sonunda çıkardığı PC '98 ile Japonya'nın bilgisayar standınını yukarı taşımıştı. 1990'ların ortasında konsol ve oyun piyasasından çıkan NEC, şu aralar halen bilgisayar yapımına ve satışına devam ediyor. Köklü teknoloji şirketinin konsolları ise artık sadece efsaneden ibadetmiş gibi görünüyor.

TurboGrafx16 oyunları yakında Virtual Console'da olabilir
90'larda beraber çalıştığı Hudson Soft, genellike TurboGrafx'in kendine ait Hu-Card teknolojisi üzerinde çalışıyordu. Halen piyasada bulunan fakat oyun yapmayan firma, eski oyunlarını Wii U'nun Virtual Console'una getirmeyi planlıyor. Yakın zaman içerisinde ESRB değendirmeleri "Everyone", yani herkese uygun içerikten "E10+"a, yani on yaş üzerindekilere uygun içerik statüsüne getirildi. Değiştirilen oyunlar ise şöyle: Vigilante, Double Dragons, Chew Man Fu, Shockman ve China Warrior. Çıkışı tarihi hakkında ise henüz bir bilgi verilmemiş. En azından klasik oyunların yeni jenerasyon konsollarda görünmesi, eskilere önem verildiğini de gösteriyor.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 10:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
TurboGrafx16 oyunları yakında Virtual Console'da olabilir
İlginizi Çekebilir