Türk asıllı iş insanı Sina Estavi, ilk tweet için 2,9 milyon dolar ödedi

Alparslan Gürlek 23.03.2021 - 16:12
Twitter platformunda Jack Dorsey tarafından yayınlanan ilk tweet, Türk asıllı iş insanı Sina Estavi tarafından 2,9 milyon dolara satın alındı.

Twitter üzerinde yayınlanan ilk tweet, Türk asıllı bir iş insanı tarafından satın alındı. CEO Jack Dorsey'in bundan 15 yıl önce platformu kurarken yayınladığı ilk Twitter gönderisi, bir süredir açık artırmadaydı. Sonunda en yüksek teklifi veren Türk asıllı iş insanı Sina Estavi'ye satıldı. Estavi, bu gönderi için 2,9 milyon dolar ödedi. Buradan kazanılan gelir ise yardım amaçlı kullanılacak.

İlk tweet sahibini buldu, Türk asıllı iş insanı Sina Estavi'ye satıldı

BBC tarafından bildirildiği üzere Malezya merkezli Bridge Oracle'ın CEO'su olan Estavi, Twitter'daki ilk tweet için açık artırmada en yüksek teklifi vererek satın alımı tamamladı. Kendisine Jack Dorsey'in "Just setting up my twttr" (Twitter'ımı kuruyorum" yazdığı tweet'in meta verileri ve dijital imzalı sertifikası verilecek. Teklifleri buradan görebilirsiniz.

Estavi dün, teklifi kabul ettiği için Dorsey'e teşekkür etti ve "Gelirin yardım kuruluşuna gidecek olmasından memnunum" dedi. Devamında ise "Bu sadece bir tweet değil. Sanırım yıllar sonra insanlar Mona Lisa tablosunda olduğu gibi bu tweet'in gerçek değerini anlayacaklar" ifadelerini kullandı. Yayınladığı Twitter gönderisini hemen alt tarafta görebilirsiniz.

Sina Estavi, ilk tweet için 2,9 milyon dolar ödedi

Satın alma işlemi duyurulduktan sonra haliyle Estavi'nin profili de oldukça fazla ziyaretçi çekti. Bir kullanıcının kendisine "Türkçeyi nasıl söktün?" şeklindeki sorusuna "Aslen Türküm" yanıtını verdi. Twitter'daki ilk tweet olan Jack Dorsey'in (@jack) gönderisinin satışından elde edilecek gelirler ise hayırlı bir iş için kullanılacak. Buradan elde edilen 2,9 milyon dolarlık gelir, Afrika'daki yoksullara yardım eden Give Directly adlı kuruluşa bağışlanacak.

Eğer Twitter'daki ilk tweet'i nasıl bulurum? Diyorsanız sizler için hazırladığımız "Twitter Gelişmiş Arama nedir? Nasıl yapılır?" yazımızı okumayı unutmayın. Burada söz konusu tweet ve nasıl bulabileceğiniz konusunda tüyolar vermiştik. Şimdi Sina Estavi tarafından satın alınan bu tweet'i yazıdaki bilgiler yardımıyla kolaylıkla bulabilirsiniz.

Sina Estavi kimdir?

Sina Estavi, kripto para alım ve satım platformu olan Cryptoland'ın ve Malezya Merkezli Bridge Oracle'ın CEO'sudur. Bu zamana kadar bir tweet için en büyük ödemeyi gerçekleştirerek tarihe geçmiştir. Gelen sorular üzerine aslen Türk olduğunu da açıklamıştır. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 11:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.03.2021 10:29
Neyi Türk kalmış ki Türk ASILLI diye de haber yapmışsınız. Türk olsun çamurdan olsun mu diyosunuz? hayret bi olay yemin ederim. Önce Yerli Kardeşler şimdi bu. Hadi yerlileri anladım da bu herifin nesi TÜRK? Nerde bir yabancı var onu yüceltmeye bayıldınız yıllarca büyük türk ilan ettiniz. uyanın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 23:24
sen onu aldığın sırada yüzlerce insan açlıktan öldü
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk asıllı iş insanı Sina Estavi, ilk tweet için 2,9 milyon dolar ödedi
İlginizi Çekebilir