Türk hacker'lardan İtalyan sitelerine saldırı

Murat Oktay 3.06.2010 - 12:31
Türk hacker'lardan İtalyan sitelerine saldırı
Kaynak: Hürriyetim

Fransız parlamentosunda Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasa teklifini protesto eden Türk "hacker"ların, dün İtalya'daki bazı web sayfalarını da çökerttiği öğrenildi.

Kendilerini "Türkiye ve İslam'ın Bekçileri" olarak adlandıran grup tarafından yapılan saldırılar neticesinde, İtalya'daki Gazeteciler Cemiyeti ve Liberal Reformcular Partisinin web sayfaları çöktü.

İtalyan yetkilileri, saldırıların, yaklaşık on gün önce Danimarka'daki bakanlıklar ve üniversitelerin web sayfalarını hedef alan kişiler tarafından yapıldığını ileri sürdü.

Eylemciler, "Sisteminizi ele geçirdik" uyarısı eşliğinde, iki İtalyan sitesine İngilizce ve Türkçe olarak, siyah zemin üzerine yeşil renkli harflerle bıraktıkları mesajda, şu ifadelere yer verdi:
"Fransızlar, artık kendinize gelin. Cezayir'de yaptığınız soykırımı unutup yalanlar eşliğinde Türkiye'yi nasıl olur da suçlamaya kalkışabilirsiniz? Siz savaş istiyorsunuz. Öyleyse, alın işte size savaş... Sanal dünyada sizin başınızın belası olacağız..."

Eylemciler, İtalyan sitelerine bıraktıkları mesajlarda, "Bizim düşmanımız siz değilsiniz. Sizinle alıp veremediğimiz yok. Ama bu bir sanal savaştır" ifadesini kullandı. Eylemcilerin, bu mesaja attıkları imzada ise kendilerini "P4R4DOX n SyncHacke" diye adlandırdığı belirtildi.

Liberal Reformcular Partisi Genel Başkanı Benedetto Della Vedova, saldırı konusunda İtalyan güvenlik birimlerine suç duyurusunda bulunduklarını açıklayarak şöyle konuştu: "Hadiseyi büyütmek istemiyoruz. Ama İtalya ve Batı'daki özgürlükler ve hukuk devletine yönelik her türlü tehdide yanıt verilmesi gerektiği de ortadadır. Bunu, İslam dünyasına karşı önyargılı bir düşmanlık biçiminde de yorumlamamak lazım. Sadece, her türlü tehdide karşı uyanık olmamız gerekiyor."

Danimarka'daki güvenlik birimleri, geçen günlerde yaptıkları araştırma neticesinde, P4R4DOX imzalı saldırıların Türkiye ve Orta Doğu kökenli olduğunu belirtmişti.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 11:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk hacker'lardan İtalyan sitelerine saldırı
İlginizi Çekebilir