Türk Mitolojisi Tabanlı Bir Destansı Oyun: Project Daeron

Murat Oktay 27.05.2024 - 14:22
Shadowfall Studios, Sony ile ortaklık yaparak Türk mitolojisinden ilham alan oyunu Project Daeron'u PS5, PC ve Xbox Series X için yayınlayacak.

İstanbul merkezli Shadowfall Studios, Sony ile yaptığı resmi ortaklıkla birlikte ilk oyunlarını PS5, PC ve Xbox Series X platformlarında yayınlayacak. Henüz tam adı belli olmasa da Project Daeron olarak adlandırılan yapım, Türk mitolojisinden ilham alan fantastik bir dünyada geçen bir kooperatif aksiyon oyunu olacak. Shadowfall Studios, bu oyunla yoğun aksiyon ve kesintisiz, sürükleyici hikaye anlatımını bir araya getirerek oyunculara eşsiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Project Daeron, Türk Mitolojisi ile Tanışma Fırsatı Verecek

Oyun, benzersiz oyun mekanikleri ile bizleri zorlu görevlere götürecek destansı bir yolculuğa çıkaracak. Shadowfall Studios'un tasarladığı hızlı tempolu, hibrit savaş sistemi, oyuncuların yakın dövüş ve büyü yeteneklerini aynı anda ve bağımsız olarak kullanmalarını sağlamayı planlıyor.

Project Daeron, Türk Mitolojisi ile Tanışma Fırsatı Verecek

Project Daeron ayrıca, oyuncuların cephaneliklerini geliştirmelerine olanak tanıyan benzersiz bir rün işleme sistemi içeriyor. Bu sistem, büyülerin gücünü artırma ve kişiselleştirme imkanı vererek, her oyuncunun kendi oyun tarzını oluşturmasını sağlayacak. Karmaşık yapay zeka tasarımı, hem düşmanlara doğrudan saldırılar hem de gizlilik odaklı oynanışı destekleyerek, oyunculara çeşitli stratejik seçenekler sunuyor.

Türk mitolojisinden esinlenen hikaye, oyuncuları başından sonuna kadar meşgul edecek. Kötü bir kahraman olarak oynarken, şamanlarla ve bazen tanrıların kendileriyle karşılaşarak beklenmedik dönüşler ve dönüşlerle, hikaye boyunca koltuğunuzun kenarında olacaksınız.

Shadowfall Studios'un oyunu, iki oyunculu co-op oynanışa uygun olarak tasarlanmış ancak tek oyunculu olarak da oynanabilir. Arkadaşınızla birlikte oynadığınızda hikayeyi ve oynanışı en eğlenceli şekilde deneyimleyebieceksiniz.

Shadowfall Studios'un bu iddialı girişimi, Türk mitolojisini modern oyun dünyasına taşıyarak, oyunculara benzersiz ve heyecan verici bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Sony ile yapılan ortaklık, bu projenin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak ve Türk mitolojisini küresel oyun topluluğuna tanıtacak.

Shadowfall Studios'un web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2024 05:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2024 21:05
Biz bile bilmiyoruz bu mitolojiyi, bizim haberimiz var mı?
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2024 17:29
Arkadaşım Türk Mitolojisi içerisinde en çok destan barındıran mitolojilerden birisidir, belki de en fazla olanıdır. En son bir araştırmada sayısı veriliyordu. O kadar hikayeyi bilebilmen çok zor zaten.
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2024 15:38
Mitoloji dediğin şey zaten birilerinin oturup retrospektif olarak yazdığı masallar, hikayelerdir.

Kralları, klanları, şifacıları bir dini panteona yerleştirip basarsın savaş hikayesini, kahramanlığı olur sana Mitoloji.

Kutlu Ataman Beği emzüren Hatun'un döğdüğü kılınc ile yapılan savaşlar!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2024 09:09
Sony ile ortaklık yaparak yaptıkları oyun biraz zor gelir xbox a. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2024 22:13
Çok iyi haber, yakında Tarkan ve Kurt oyununu da geliştirirler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2024 19:45
Yolları açık olsun :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2024 15:57
Güzel. Türk mitolojisinde bilmediğimiz çok öğe var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk Mitolojisi Tabanlı Bir Destansı Oyun: Project Daeron
İlginizi Çekebilir