Türk mobil oyun geliştiricisi Hyperlab, Avni Yerli'den yatırım aldı

Tayfun Kumaş 17.05.2022 - 15:40
Crytek'in CEO'su Avni Yerli, bireysel olarak eski çalışanlarının kurduğu İstanbul merkezli Hyperlab'a büyük yatırım yaptı! İşte detaylar!

Crytek Istanbul'un eski çalışanları olan Abdurrahman Kurt, Berat Can, Halit Altuntaş ve Utku Bayat tarafından 2019 yılında kurulan Hyperlab, Crytek'in CEO'su Avni Yerli'nin de desteği ile büyük bir yatırım aldı. Yapılan bu yatırımla 7,5 milyon dolar değerlemeye ulaşan Hyperlab, sağlanan fon ile ekibini büyütmeyi planlıyor. 

Crytek'in kurucusu Avni Yerli, Türk mobil oyun geliştiricisi Hyperlab'a yatırım yaptı

İstanbul merkezli olan Hyberlab, geçtiğimiz aylarda ürettiği mobil oyunlarla US'de TOP 5 listesine girerek milyonlarca oyuncuya erişmeyi başarmıştı. 

Bu konu kapsamında eski çalışanlarına desteği ihmal etmeyen Crytek'in CEO'su Avni Yerli de firmayı destekleyen ilk isimlerden biri oldu ve Hyperlab ekibinin hikayesine ve potansiyeline inandığını ve birlikte yola çıkmaktan mutluluk duyduğunu, ekibin hypercasual ve hybrid casual alanlarında imza atacağı oyunların yüksek başarılar elde edeceğinden emin olduğunu iletti. 

Hyperlab'ın CEO’su Abdurrahman Kurt ise alınan bu yatırımın kendileri için stratejik olduğunu, Avni Yerli’nin oyun sektöründeki bilgi birikimi ve deneyimlerinin Hyperlab’e önemli katkı sağlayacağını ifade etti."

Crytek'in kurucusu Avni Yerli, Türk mobil oyun geliştiricisi Hyperlab'a yatırım yaptı

Kurt, “Oluşturduğumuz şirket kültürü sayesinde ekip üyeleri arasında güçlü bir bağ bulunuyor, başarımızda bu etkenin önemli bir rolü olduğuna inanıyoruz. Stresten uzak kaliteli bir çalışma ortamına dahil olmak isteyen ve şirket kültürünü daha da ileriye taşıyacak tüm adayların, yakın zamanda açacağımız pozisyonlara başvurularını bekliyoruz.” dedi.

Avni Yerli'nin yanı sıra ayrıca firmanın tohum yatırım turuna ACT Capital’in kurucusu Ali Can Temel de katıldı.

Crytek GmbH, yakın zamanda Crysis Remastered Trilogy ve Hunt Showdown'u piyasaya sunmuştu. Şu an ise yeni oyunları olan Crysis 4 üzerinde çalışıyor.

Ayrıca Avni Yerli'nin bireysel olarak halen eski çalışanlarına ve Türkiye'ye yatırım yapması ve desteklemesi, birçok kesim tarafından da saygıyla karşılanırken Türkiye'ye verdiği önemi de gözler önüne serdi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 09:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk mobil oyun geliştiricisi Hyperlab, Avni Yerli'den yatırım aldı
İlginizi Çekebilir