1/5

Türk Oyun Sektörü için Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeydik

Mahmut Saral 16.05.2012 - 12:02
Merlin, DAÜ Oyun Sektörü ve Oyun Geliştirme etkinliğindeydi
Geçtiğimiz hafta, Merlin'in Kazanı olarak yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeydik (KKTC). Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin (DAÜ) nazik daveti üzerine, sektörün önemli isimleriyle beraber hareket edip, güzel bir etkinlik gerçekleştirme peşindeydik. Öyle de oldu. Oyun Sektörü ve Oyun Geliştirme isimli etkinlikte, Türk Oyun Sektörü hakkında herkes görüş ve önerilerini paylaşırken, bir yandan da bu sektörde geliştirici sıfatıyla yer alabilmek için neler yapılabilir, bunlar tartışıldı, çok güzel eğitimler verildi. Tabii hediyeler de cabası. Daha yazımın başında, bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum!

Şimdi de gelelim Merlin ekibinin Kıbrıs macerasına ve bu güzel etkinliğin detaylarına.

Murat (Oktay) abi, "Hadi Kıbrıs'a gidiyoruz" dediğinde, acaba yaz tatili erken mi başlıyor bizim için diye düşünmüştüm, yanılmışım, ama hiç de dert değildi. Oyun Sektörü ve Oyun Geliştirme konulu bir konferans olduğunu söyleyince, içimi ufaktan bir heyecan sarmıştı. Evet, heyecan duymuştum ve 9 Mayıs tarihi gelene kadar da giderek arttı o heyecan. Nasıl artmasın ki? Birçok oyuncu gibi benim de büyük merakla beklediğim, her yeni bilgisini sizlere sunmaya çalıştığım Civilization of Ottoman (COO) ekibinden Gürcan Serbest ve Yiğit Ergenç de orada olacaktı. Bu bile benim için yeterliydi. COO'nun arkasındaki ekip TOGOG'un yanında, Mount & Blade serisiyle büyük başarı yakalayan Taleworlds ve oyun geliştirme danışmanı Fasih Sayın da etkinliğe destek veren isimlerdendi.  Karabük Üniversitesi Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Kulübü de katılım gösterenler arasındaydı. Dolayısıyla heyecanlanmamak mümkün değildi!

Türk Oyun Sektörü için Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeydik

Bu yol, KKTC'ye gider!

Doğrusunu söylemek gerekirse, uçakla seyahat etmekten pek hoşlanmıyorum. İşe bakın ki şimdiye kadar yaptığım iki uçak seyahati de Kıbrıs'la alakalıydı; biri gidiş, diğeri dönüş için. Üçüncü uçak seyahatim de Kıbrıs'a düşünce, gerçekten Kıbrıs'ın beni istediğini hissettim.

Ekibimizden Murat Oktay ve Özgür Yıldız ile birlikte, tüm malzemelerimizi toplayıp, yola koyulduk. Ben uçak korkumu farklı düşüncelere dalarak yenmeye çalışırken, herkes bir hayli keyifli görünüyordu. Yaklaşık bir saatlik yolculuğun ardından, Ercan Hava Limanı'na iniş yaptık ve fark ettik ki Fasih Sayın da bizle aynı uçaktaymış. İlginç bir karşılaşma oldu. Gece 23:00 sularında indiğimiz hava limanında Sezer Şener karşıladı bizi. Kendisi Emu Game Platformu'nun başkanı ve gayet güzel karşılandık. Etrafa biraz baktım da, sanki biraz özlemiştim buraları. Aracımızla otelimize giderken, geçen sene bu topraklarda asker olduğum geliyordu aklıma. Otele vardığımızda da, ertesi günkü güzel organizasyon için hazırlanma ve dinlenme vaktiydi.

Not: Hayır, kesinlikle işten kaytarmadık ve hemen uyuduk!