Türk oyun şirketi Peak Games'in bir bölümü, Zynga tarafından satın alındı

Hakan Hervenik 8.11.2017 - 08:27
Zynga'dan Türkiye oyun pazarına büyük yatırım.

Peak Games, Türkiye çıkışlı en büyük mobil oyun şirketlerinden birisidir. Milyonlarca kullanıcısı olan oyunlara sahip şirket, bir başka oyun devi olan Zynga tarafından, belirli bölümleri olmak üzere satın alındı. 100 Milyon dolarlık bir anlaşma ile gerçekleşen bu satın alım, Peak Games'in sevilen kart ve okey oyunlarını kapsıyor.

Peak Games, Zynga tarafından satın alındı

Peak Games'in Spades Plus, Gin Rummy Plus ve Okey gibi oyunları Zynga'nın bünyesine geçiş yapacak. Ancak, dünya çapında en çok indirilen oyunlardan biri olan Toy Blast ve Toon Blast, Peak Games'de kalmaya devam edecek. Zynga'nın bu hamlesi Türkiye oyun pazarının gelişimi açısından büyük bir adım olarak kabul ediliyor. Zynga'nın yeni CEO'su Frank Gibeau'nun ilk büyük yatırımı olan bu satın alım, bakalım Türkiye oyun pazarını nasıl etkileyecek.

Zynga, hali hazırda ABD'de büyük bir oyuncu kitlesine sahip. Ancak, Peak Games'in Spades Plus ve Gin Rummy Plus gibi oyunları da ABD'de en çok oynanan mobil oyunlar arasında. Bu da demek oluyor ki Zynga bu oyunlar ile birlikte oyuncu kitlesini daha da büyütecek.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 15:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2017 20:21
Bensu Soral'ın sevgilisinin şirketi değil mi bu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2017 19:48
satarak iyi halt etmişler her şeyi satma çabasındayız
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk oyun şirketi Peak Games'in bir bölümü, Zynga tarafından satın alındı
İlginizi Çekebilir